Ministrul Apărării: Armata României are nevoie nu doar de investiţii în înzestrarea cu tehnologie de ultimă generaţie, dar şi de generaţii de tineri militari cât mai bine pregătiţi şi motivaţi pentru provocările viitorului mediu de securitate

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României că Armata are nevoie nu doar de investiţii în înzestrarea cu tehnologie de ultimă generaţie, dar şi de generaţii de tineri militari cât mai bine pregătiţi şi motivaţi pentru provocările viitorului mediu de securitate,

”În urmă cu 80 de ani, la 25 octombrie 1944, armata română elibera oraşul Carei, ultima mare localitate din Ardealul de Nord aflată sub ocupaţie străină. Această zi avea să devină Ziua Armatei României, în care cinstim una dintre instituţiile fundamentale ale naţiunii noastre. Prin simbolistica sa profundă, această zi ne aduce aminte că românii şi-au cucerit şi apărat libertatea cu preţul unor mari sacrificii. Aducem, de aceea, în primul rând, un omagiu tuturor celor care, pe câmpurile de bătălie au pus Patria înaintea propriei vieţi pentru ca noi, cei care le-am urmat, să putem trăi în pace  într-o ţară liberă, suverană, mândră şi respectată. Un gând bun, de profund respect, transmitem veteranilor de război, supravieţuitori ai celui de Al Doilea Război Mondial, care sunt pentru noi, generaţiile de astăzi, exemple de curaj şi patriotism autentic”, arată ministrul Apărării în mesaj. 

El precizează că recunoştinţa noastră se îndreaptă, în egală măsură şi către eroii teatrelor de operaţii, care au plătit preţul suprem pentru a-şi servi Ţara, către cei răniţi în misiunile de luptă şi către familiile acestora.

”Îi salut cu aleasă consideraţie pe toţi cei care îşi servesc, în prezent, Ţara în misiuni externe sau pe teritoriul naţional, precum şi pe cei aflaţi în rezervă sau în retragere. Misiunile lor, executate la standarde impecabile, sunt garanţia că, şi în actualul mediu de securitate cu multiple provocări, România este apărată şi protejată şi că noi, românii, ne putem trăi viaţa şi ne putem creşte copiii în pace şi normalitate”, arată Angel Tîlvăr.

Potrivit oficialului, Ministerul Apărării Naţionale derulează, începând cu anul 2017, în baza alocării a minimum două procente din Produsul Intern Brut, cel mai amplu şi mai ambiţios program de dotare cu tehnică modernă din istoria armatei noastre.

”Din acest an, am ridicat acest prag. Aceasta ne permite investiţii importante în modernizarea dotării cu tehnică de luptă, dar şi a infrastructurii. Însă niciun echipament, oricât de sofisticat ar fi, nu poate performa fără oameni performanţi. Armata României are nevoie nu doar de investiţii în înzestrarea cu tehnologie de ultimă generaţie, dar şi de generaţii de tineri militari cât mai bine pregătiţi şi motivaţi pentru provocările viitorului mediu de securitate.

”Acordăm, de aceea, maximă prioritate identificării măsurilor prin care să putem creşte gradul de motivare şi creşterea nivelului de satisfacţie al personalului Armatei României, fie că vorbim de partea financiară, fie de condiţiile de echipare şi de muncă. Nu întâmplător, a devenit o tradiţie ca de Ziua Armatei României cei mai tineri ostaşi ai ţării să depună jurământul de credinţă. Este o mare bucurie să le spunem bun venit în rândul ostaşilor ţării celor 370 de studenţi din anul întâi din cadrul Academiei Tehnice Militare, Universităţii Naţionale de Apărare şi Institutului Medico-Militar”, subliniază Angel Tîlvăr. 

”Cinstind Armata la 25 octombrie, onorăm România. Să transmitem recunoştinţa noastră, în această zi importantă, tuturor celor care şi-au legat prin jurământul militar destinul de apărarea ţării noastre, dorindu-le sănătate şi puterea de a depăşi toate provocările pe care le-ar putea întâlni în îndeplinirea misiunilor încredinţate. Transmit deopotrivă mulţumiri şi aprecieri către familiile militarilor noştri, care îi susţin în permanenţă în eforturile lor. La mulţi ani, Armatei României! La mulţi ani, România!”, mai afirmă ministrul Apărării. 

Declinul câștigurilor Mercedes: Cererea slabă din China afectează brandul

O femeie, manager financiar al unei societăţi cu profil medico-farmaceutic, trimisă în judecată pentru fals informatic şi delapidare/ Ea ar fi furat peste 32 de milioane de lei prin sute de transferuri bancare ilegale