Ministrul Educaţiei, întâlnire cu inspectorii şcolari generali, înainte de începerea cursurilor – Deca cere ca şcolile cu rezultate slabe la examene să fie sprijinite şi să se comunice mai mult cu elevii şi părinţii / Fără campanie electorală în şcoli

Ministerul Educaţiei, Ligia Deca, a discutat cu inspectorii şcolari generali ultimele aspecte înainte de începerea cursurilor şi a cerut ca şcolile cu rezultate slabe la examene să fie sprijinite şi să se comunice mai mult cu elevii şi părinţii. De asemenea, s-a discutat despre alegerile de la finalul acestui an care vor afecta mai multe unităţi de învăţământ în trei weekend-uri consecutive.

”Ultimele pregătiri înainte de începutul şcolii – Consfătuirile inspectorilor şcolari generali, ce au loc zilele acestea la Braşov. Am transmis colegilor mei din ţară câteva dintre aspectele care trebuie prioritizate”, a transmis, joi, Ligia Deca, într-o postare pe Facebook.

Ministrul anunţă că a cerut ca şcolile cu rezultate slabe la examene să fie sprijinite să-şi îmbunătăţească rezultatele.

”Trebuie să îmbunătăţim comunicarea şcoală – beneficiari şi informaţiile să ajungă la elevi şi părinţi! Avem nevoie să folosim responsabil şi la timp fondurile europene destinate educaţiei! Schimbăm faţa şcolilor din România”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

Potrivit Ligiei Deca, combaterea violenţei în mediul şcolar este, în continuare, o prioritate.

În plus, va continua procesul de digitalizare. ”Trebuie să scăpăm de hârtii şi de bibliorafturi”.

”Fără campanie electorală în şcoli. Şcoala trebuie să rămână un spaţiu al învăţării! Mulţumesc tuturor celor prezenţi, secretari de stat, inspectori şcolari generali, directori de direcţii din Ministerul Educaţiei, reprezentanţi ai unor instituţii precum: Ministerul Afacerilor Interne, Romania şi Agenţia Naţională Antidrog”, a mai scris Deca pe Facebook.

Anul şcolar 2024 – 2025 va începe luni, 9 septembrie.

 

Şobolan filmat de un pacient în spitalul din Sânnicolau Mare – VIDEO

Putin spune că incursiunea Ucrainei în Kursk a avantajat, de fapt, Rusia. Oficialii ruşi o descriu acum ca fiind una dintre cele mai mari greşeli tactice ale Kievului din timpul războiului