Ministrul Finanţelor: Există acest semnal de îngrijorare în ceea ce priveşte încetinirea creşterii economice / De aceea trebuie să fim prudenţi / Ce răspunde la întrebarea dacă urmează o criză economică

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, vineri seară, că există un ”semnal de îngrijorare în ceea ce priveşte încetinirea creşterii economice”, aceasta resimţinu-se în întreaga Europă. ”De aceea trebuie să fim prudenţi”, adaugă ministrul, declarându-se convins că nu se poate vorbi despre începutul unei crize ecomomice.

”Există acest semnal de îngrijorare în ceea ce priveşte încetinirea creşterii economice, de aceea trebuie luate măsuri din timp pentru ca să susţinem dezvoltarea economică şi să alocăm aceste fonduri care ţin de sprjinul mediului de afaceri pentru o perioadă de timp care să fie predictibilă”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Marcel Boloş.

Ministrul apreciază că ”semnalele îngrijorătoare vin din Europa Centrală, zona Germaniei, unde s-au înregistrat scăderi ale producţiei industriale cu 3,6%”.

”E un fenomen pe care-l întâlnim şi în Austria, 1,6%. E un fenomen de contagiune financiară şi între economiile ţărilor care au schimburi economice relevante. De aceea trebuie să fim prudenţi”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Întrebat dacă ne pregătim de o criză ecomomică, Boloş a declarat: ”Nu, n-aş putea spune acest lucru, dar prudenţa ne îndeamnă să fim cibzuiţi în cheltuirea banilor publici. Nu avem semnale de acest fel şi nu se pune problema în acest mod”.

Creşterea economică a României, pe care se fundamentează rectificarea bugetară, a fost revizuită în scădere la 2,8%, de la 3,4% în prognoza anterioară.

 

 

 

Tertipul folosit de Jordan Chiles: Documentarul care o poate ajuta să recupereze medalia de bronz de la Ana Bărbosu

Superliga: Oţelul Galaţi – Dinamo, scor 1-1