Ministrul Justiţiei anunţă că nu se pot demara proceduri concrete pentru extrădarea din Turcia aa cumnatului lui Mircea Geoană, întrucât Interpolul nu ştie exact locaţia acestuia

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, marţi seară, că nu pot începe procedurile de extrădare a fostului preşedinte Eximbank Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, deşi a fost localizat în Turcia, pentru că Interpolul nu are locaţia exactă a acestuia.

Alina Gorghiu a declarat, marţi, la Digi 24, că, deşi Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, condamnat în mai 2023 pentru complicitate la luare de mită, a fost identificat în Turcia, deocamdată nu poate fi extrădat.

”Acesta a fost ultimele informaţii pe care le-am primit. Interpolul, în schimb, nu a identificat adresa exactă a fugarului, motiv pentru care nu putem demara nicio procedură în justiţia în Turcia. Obligatorie este această condiţie. Trebuie să ştii unde e exact, localizat cu precizie. Rămâne să-şi facă treaba Interpolul”, a declara Alina Gorghiu.

Aceasta speră să fie fructuoasă colaborarea interpoliţienească, astfel încât ”să putem să începem procedurile care ţin de noi”.

Fostul preşedinte Eximbank, Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost localizat în Turcia, în ianuarie.

Ionuţ Costea a fost condamnat în mai 2023 pentru complicitate la luare de mită.

 

Administrația Prezidențială decorează CCIR cu Ordinul `Meritul Industrial şi Comercial` în grad de Ofiţer

Acuzații legate de campania lui Geoană – Controverse cu un om de afaceri rus implicat în propagandă pro-război (presă)