Ministrul Luminiţa Odobescu, la reuniunea ministrelor afacerilor externe – „Women Foreign Ministers’ Meeting”

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, discuţiile s-au concentrat pe două teme – „Femeile în spaţiul public” şi „Lideri femei în era dezinformării”.

”În intervenţiile sale, ministrul român a reiterat importanţa pe care Ministerul Afacerilor Externe al României o acordă oportunităţilor egale în diplomaţia română, fapt care a condus la o situaţie de paritate femei-bărbaţi, atât în ceea ce priveşte personalul MAE în ansamblu, dar şi la nivelul funcţiilor de conducere din MAE. De asemenea, a prezentat experienţa României în ceea ce priveşte promovarea egalităţii de şanse, combaterea discriminării şi stereotipurilor, eliminarea tuturor formelor de violenţă şi abuz”, arată MAE.

Oficialul român a semnalat, de asemenea, importanţa combaterii acţiunilor de dezinformare şi manipulare care vizează femeile aflate în poziţii de conducere şi, în general, rolul femeilor în spaţiul public.

”În marja reuniunii, ministrul Luminiţa Odobescu a avut întrevederi cu o serie de omologi prezenţi la reuniune şi cu oficiali canadieni. De asemenea, a avut loc o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Toronto şi cu un grup de studenţi ai Universităţii York, la un curs susţinut de lectorul universitar dr. Dan Berbecel”, se precizează în comunicat.

Nicolae Dică s-a despărţit de FC Argeş

Prof. Mihaela Popa – ‘România Renaște’ cere demisia ministrului Educației după incidentul cu olimpicii la matematică de pe aeroport