Ministrul Mediului: 78% din recipientele puse pe piaţă în luna august au fost întoarse în sistemul garanţie-returnare. 78% este o cifră la care vă mărturisesc că eu, personal, nici nu visam

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, afirmă că de la 13% colectare separată, cât înregistra România înainte de implementarea sistemului de garanţie-returnare, în luna august a acestui an aproape 80% dintre recipientele reciclabile au reintrat în sistemul de recuperare şi refolosire.

”Am vrut să ne îndepărtăm puţin de această cifră ruşinoasă, România avea 13% colectare separată şi vreau să vă spun cifra lunii august: 78% din recipientele puse pe piaţă în luna august au fost întoarse în sistemul garanţie-returnare. 78% este o cifră la care vă mărturisesc că eu, personal, nici nu visam”, a declarat Mircea Fechet, luni seară, la TVR Info.

 
El a admis că au existat magazine care ”refuză să participe la acest efort naţional” şi că implicarea unora dintre magazine în sistemul de garanţie-returnare ”e o pacoste”. Fechet a subliniat că urmăreşte situaţia, iar datele arată că în fiecare săptămână apar foarte multe puncte de colectare noi.

 
Ministrul Mediului consideră că ”România e cu siguranţă mai curată” decât înainte de implementarea sistemului de garanţie – returnare.

Serbia: Steaua Roşie s-a impus în derby-ul belgrădean, 4-0 cu Partizan

Ministrul Mediului: Am chemat toate asociaţiile de vânători cărora le-am comunicat foarte ferm că, dacă tot trebuie să împuşcăm 426 de urşi anul acesta, să începem cu urşii-problemă, cu urşii care umblă prin gospodării, să începem cu urşii agresivi