Ministrul Muncii: Acum România are un raport mult mai bun decât alte state ale Uniunii Europene şi decât avea ea însăşi acum 10-15 ani între numărul de angajaţi şi numărul de asiguraţi în sistemul public de pensii

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, afirmă că România beneficiază, în prezent, de ”un raport mult mai bun decât alte state ale Uniunii Europene şi decât avea ea însăşi acum 10-15 ani între numărul de angajaţi şi numărul de asiguraţi în sistemul public de pensii”.

”Acum România are un raport mult mai bun decât alte state ale Uniunii Europene şi decât avea ea însăşi acum 10-15 ani între numărul de angajaţi şi numărul de asiguraţi în sistemul public de pensii. În momentul ăsta avem aproape 6 milioane de contracte de muncă active şi 4.700.000 de pensionari. Asta este bine şi să ştiţi că vom continua cu politicile de ocupare astfel încât contribuţiile de asigurări sociale la bugetul asigurărilor sociale de stat să crească şi să avem sustenabilitate pentru sistemul public de pensii”, a afirmat, luni seară, la Antena 3, ministrul Muncii.

 
Simona Bucura-Oprescu a amintit că banii atât pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie acest an, cât şi pentru aplicarea recalculării în urma căreia milioane de pensii au crescut sunt prevăzuţi în bugetul de stat.

Simona Bucura-Oprescu: Obiectivul principal al reformei este acela ca pensionarii cu aceeaşi perioadă, cu aceleaşi venituri, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de momentul când au ieşit la pensie

Dâmboviţa: Bărbat mort după ce a fost prins sub un tavan care s-a prăbuşit