Ministrul Muncii afirmă că există localităţi unde numărul persoanelor cu dizabilităţi a crescut brusc: Sunt oameni care acum o lună nu aveau nicio dizabilitate, care au toţi aceeaşi parafă, de la acelaşi medic, cu acelaşi diagnostic

#image_title

Ministrul Muncii, Florin Manole, susţine că există localităţi unde a crescut brusc numărul de oameni cu dizabilităţi, el avertizând că ţinta ministerului este legată de fraudele care s-au făcut în acest domeniu.

Ministrul Florin Manole a afirmat, marţi seară, la B1 TV, că oamenii care au într-adevăr probleme legate de diverse dizabilităţi nu vor avea de suferit, dar că fraudele din sistem trebuie oprite.

”Nu o să vă dau nume acum, că suntem într-o procedură în derulare, dar avem cazuri de localităţi cu apariţii bruşte de oameni cu dizabilităţi grave. Oameni care acum o lună, două, trei luni nu aveau nicio dizabilitate, care au toţi aceeaşi parafă de la acelaşi medic, cu acelaşi diagnostic. Mergi pe stradă, te uiţi la ei şi vezi, fără să fii medic, că nu au nicio problemă. Genul ăsta de fraude…. Avem o hartă deja care suprapune localităţi cu astfel de beneficii sociale şi vedem unde e roşu. Vreau să zic că ţinta noastră este frauda, nu omul simplu, nu omul cinstit şi nu omul care are nevoie”, a afirmat ministrul Florin Manole.

El a declarat că a agreat cu premierul Bolojan faptul că este necesară o reformă a dizabilităţii pentru a opri fraudele din sistem.

”Ţinta noastră nu este nici un om amărât, nici un om cu o problemă reală. Mi-a scris o mamă un e-mail, o mamă singură cu un copil, ea având dizabilitate. Este foarte emoţionant să citeşti mesajele oamenilor. N-ai cum să nu te înmoi. Oamenii de genul acela nu vor avea de suferit. Pentru ei din contră, trebuie să găsim resurse mai multe pe care le scoatem din zona de fraudă. Pentru că avem cazuri”, a mai spus ministrul Florin Manole.

 

Soţia lui Diogo Jota, mesaj la o lună de la căsătoria cu fotbalistul şi la trei săptămâni de la decesul acestuia: A ta pentru totdeauna – FOTO

Florin Manole, despre unele revendicări ale angajaţilor Caselor de Pensii: Sunt legitime. Nu există riscul unui blocaj al activităţii / Oamenii ăştia lucrează cu documente foarte vechi, unele atinse de mucegai. Adică nu e chiar o muncă de birou