Mircea Geoană: Avem nevoie să ne reprezinte în Europa şi în lume oameni care dau din mâini ca să se facă înţeleşi într-o limbă străină?

Candidatul independent la Preşedinţie Mircea Geoană l-a atacat, duminică, în discursul de lansare a Angajamentului său pentru România, pe contracandidatul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. „Avem nevoie să ne reprezinte în Europa şi în lume oameni care dau din mâini ca să se facă înţeleşi într-o limbă străină?”, a spus Geoană în faţa audienţei.

„Avem nevoie să ne reprezinte în Europa şi în lume oameni care dau din mâini ca să se facă înţeleşi  într-o limbă străină sau dau din umeri atunci când trebuie să propună soluţii pentru România? Asta a fost răutăcioasă, dar adevărată”, a spus Geoană. 

El a explicat că „esenţa angajamentului” său este încercarea de a face totul pentru a pune ţara înaintea partidelor şi oamenii înaintea politicului.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a recunoscut că nivelul său la limba engleză, pe o scară de la 1 la 10, este în jur de 4 şi a precizat că a ajuns cu meditaţiile la această limbă în zona economică.

El a fost întrebat, într-un interviu la Hotnews, şi la ce nivel de limba engleză este acum. 

”De la 1 la 10, în jur de 4”, a adăugat liderul PSD. 
Întrebat dacă s-a simţit vreodată stânjenit pentru că a avut nevoie de translator, Marcel Ciolacu a răspuns: ”La început, da. După ce am văzut că sunt lideri mondiali de anvergură care au nevoie. Ştiţi la fel de bine ca şi mine că acest lucru se depăşeşte”.

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a mărturisit anterior că a avut reţineri în relaţiile externe, unde nu se simţea confortabil şi din cauza limbii, arătând că şi acum are profesor de engleză, dar şi de economie.

”E lupta fiecăruia cu el, să fie mai bun în fiecare zi”, a mai spus Ciolacu.

 

Familia liberală europeană ALDE Europe, din care USR face parte, a adoptat o rezoluţie la Congresul partidului european din Portugalia, pentru ridicarea veto-ului privind aderarea deplină a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen

Mircea Geoană, prudent în privința scandalului Șoșoacă-CCR: ‘Poate că are acoperire constituţională, în mod sigur are efecte antidemocratice’