Mircea Geoană: Condamn cu toată fermitatea intimidarea Rusiei împotriva jurnalistului Mircea Barbu

”Țin să condamn cu toată fermitatea încercarea de intimidare inițiată de Federația Rusă împotriva jurnalistului Mircea Barbu, precum și a celorlalți ziariști străini vizați de dosarele penale deschise de FSB.

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci și o responsabilitate, iar curajul jurnaliștilor de a aduce adevărul în fața publicului este de neprețuit. Astăzi este Ziua Internațională a Accesului la Informație, un moment simbolic care vine într-un context important.

Aceste intimidări grosolane se alătură lungului șir de încălcări flagrante ale libertății presei prin care Federația Rusă încearcă să lovească în chiar fundamentul democrației occidentale.

România și aliații săi trebuie să rămână de neclintit în a apăra valorile și libertățile occidentale în fata unor astfel de atacuri josnice!

Presa liberă este fundamentul unei societăți democratice!”, scrie Mircea Geoană.

IGSU: Pompierii îşi sporesc tehnica de intervenţie în Dâmboviţa, Giurgiu, Vaslui, Vrancea şi Teleorman, iar în judeţele vizate de Codul portocaliu va creşte capacitatea operaţională/ Vor fi prealertate două elicoptere dotate cu troliu

Trei oameni au fost uciși în urma unui atac aerian rusesc asupra unui sat din regiunea ucraineană Harkiv