Mircea Geoană, la depunerea candidaturii pentru Cotroceni: Fac din schimbarea modului în care sistemul electoral funcţionează, din modul în care cetăţenii pot să-şi exprime liber opţiunea democratică, angajamentul meu ca viitor preşedinte al României

Candidatul independent la Preşedinţie Mircea Geoană a depus oficial, joi, candidatura la Biroul Electoral Central. El a depus liste cu aproape 500.000 de semnături de susţinere, reclamând birocraţia în ceea ce priveşte depunerea candidaturilor. „Fac din schimbarea modului în care sistemul electoral funcţionează în România, din modul în care cetăţenii pot să-şi exprime liber opţiunea democratică angajamentul şi misiunea mea ca viitor preşedinte al României”, a afirmat Geoană.

„În România lui 2024, în mod normal nu ar fi trebuit să asistăm la sute şi sute de cutii şi de hârtii şi de birocraţie şi de maculatură, în cele din urmă, şi ar fi trebuit să fim cu toţii capabili să depunem semnăturile, conform legii, pe un simplu stick. Fac din schimbarea modului în care sistemul electoral funcţionează în România, din modul în care cetăţenii pot să-şi exprime liber opţiunea democratică angajamentul şi misiunea mea ca viitor preşedinte al României. Acest monopol al partidelor tradiţionale trebuie să înceteze. Am făcut acest efort cu pasiune şi sinceritate. Nu avem maşinării de partid, nu ave bani de la buget şi am făcut acest lucru efectiv din dorinţa de a demonstra că în România se poate face un efort democratic onest, fără să ai nevoie nici de bani publici şi nici de maşinării de partid”, a afirmat Mircea Geoană, imediat după depunerea candidaturii.

El a precizat că „nu este uşor pentru un candidat independent să facă acest demers”, pentru că „procedura este anevoioasă”, iar alegătorii sunt „rezervaţi pentru că nu au încredere în statul român”.

Satu Mare: Fetiţă de 2 ani muşcată de câini în propria curte

Starmer promite la bruxelles o nouă relaţie, mai constructivă cu UE, chiar dacă este nevoie de timp