Mircea Geoană: Pentru mine ţara este înaintea partidelor şi oamenii înaintea politicii

Geoană s-a declarat încrezător în proiectul său pentru ţară, afirmând că şi-a asumat o luptă grea odată cu decizia candidaturii ca independent.

„Am ştiut de la început că a candida independent este o cale anevoioasă, că vom întâlni obstacole, ostilitate şi o avalanşă de atacuri din toate direcţiile împotriva mea şi a candidaturii noastre, dar pe măsură ce văd cât de deranjaţi sunt aceşti oameni de faptul că poate în sfârşit România poate avea un preşedinte cu adevărat independent faţă de partide, cu atât mai determinat mă simt şi vreau să mulţumesc şi prietenilor din România Renaşte, mişcarea care mă susţine, pentru curajul şi patriotismul democratic pe care-l dovedesc într-o luptă foarte inegală cu partide mari, cu mulţi bani de la buget, cu multă influenţă, care pun presiune şi care încearcă să ne descurajeze. Pentru mine ţara este înaintea partidelor şi oamenii înaintea politicii”, a afirmat Mircea Geoană.

El a menţionat că va lucra fără probleme cu partidele politice, va discuta despre majorităţi şi a dat asigurări că va desemna doar premieri „competenţi”, afirmând că aceştia trebuie să respecte cel puţin trei condiţii: să ştie măcar o limbă străină, să aibă cunoştinţe de economie şi să nu aibă probleme de integritate.

Mircea Geoană a reiterat ideea că Moldova a rămas în mod nedrept una dintre regiunile cele mai slab dezvoltate din Uniunea Europeană, precizând că este de datoria autorităţilor să repare această situaţie.

„Revin la Iaşi de fiecare dată cu un intens sentiment istoric. Trec pe lângă aceste clădiri minunate, pe lângă aceste statui ale înaintaşilor noştri (…) şi de fiecare dată mă gândesc la faptul că Bucureştiul în mod sistematic, de la Unirea Principatelor nu şi-a respectat contractul solemn faţă de Moldova. La Unirea Principatelor, s-a făcut o unire între două entităţi pe picior de egalitate. Din păcate, Bucureştiul a acumulat foarte multă putere, este hipercentralizat şi este, din punctul meu de vedere, nefiresc ca Moldova românească să fie în continuare printre ultimele regiuni din Uniunea Europeană. Cred că este momentul ca viitorul preşedinte şi viitorul guvern şi viitorul parlament să repare cât de repede această nedreptate istorică”, a mai afirmat Mircea Geoană.

După bătaia între polițiștii locali din București și cei din Sectorul 4, Nicușor Dan susține că ‘au fost mici îmbrânceli’

Poliția Capitalei (MAI): La Piața Unirii e un litigiu civil. El va fi tranșat de instanțele de judecată / Foto