Mircia Gutău a preluat al cincilea mandat de primar

Aflat la cel de-al cincilea mandat, Gutău, primar PSD acum, a făcut apel la toţi consilierii locali ca împreună să facă echipă bună în interesul locuitorilor municipiului Râmnicu Vâlcea în următorii patru ani.

„Îmi doresc foarte mult ca în acest mandat, trecând deja patru luni de la alegeri locale, să lăsăm deoparte ura politică, să lăsăm deoparte frustrările personale şi să încercăm să contribuim fiecare cu ce putem la dezvoltarea comunităţii. Eu cred că este foarte mult de făcut în continuare în municipiul Râmnicu Vâlcea şi cu sprijinul dumneavoastră cu siguranţă vom face acest lucru. Voturile pe care le-aţi primit fiecare dintre dumneavoastră au o putere extraordinar de mare. În acelaşi timp, toţi cei care am fost votaţi avem o responsabilitate extraordinar de mare pentru că am fost mandataţi să venim în forul legislativ al municipiului Râmnicu Vâlcea tocmai pentru a merge pe calea cea bună şi pentru a face lucruri bune”, a spus Gutău după depunerea jurământului.

Gutău a menţionat că obiectivul noului său mandat este în continuare dezvoltarea oraşului, printre noile proiecte pe care le are pentru municipiu nominalizând realizarea unui campus universitar împreună cu Universitatea Politehnică Bucureşti, care şi-a deschis luna aceasta o filială în Râmnicu Vâlcea.

„După ce în Râmnicu Vâlcea a venit o delegaţie de la universitate, formată din şapte profesori universitari şi ne-am uitat la terenul fostei unităţi militare (imobil aflat în administrarea Universităţii Politehnica Bucureşti, n.r.) şi văzând acea clădire care arată impecabil – este veche, dar are zidurile de un metru – s-a luat decizia, în proporţie de 20%, ca în Râmnicu Vâlcea să se facă un campus universitar. Eu cred că este cel mai mare câştig pentru un oraş ca Râmnicu Vâlcea, un oraş mediu, să aibă un campus universitar şi acolo se va construi, se va moderniza clădirea respectivă, unde se pot face cel puţin 16-20 de săli, aule pentru studenţi şi se va începe construcţia de blocuri de locuinţe pentru studenţi. Luna viitoare vom discuta pas cu pas şi vom vedea cum trebuie făcută această investiţie în aşa fel încât toţi să beneficiem de acest lucru formidabil. Politehnica Bucureşti în Râmnicu Vâlcea este cel mai mare câştig şi nu o spun eu, ci o spun toţi cei care cunosc acest lucru”, a subliniat Gutău.

Între consilierii care au depus jurământul s-a aflat şi fostul viceprimar liberal Virgil Pîrvulescu, deşi conducerea filialei Vâlcea a Partidului Naţional Liberal a anunţat că acesta a fost „radiat” din partid, după ce şi-a depus candidatura la Camera Deputaţilor ca independent.

Noul Consiliu Local al municipiului Râmnicu Vâlcea este format din 12 consilieri PSD, cinci consilieri PNL, patru consilieri AUR şi doi consilieri USR.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Mandatul directorului general al Bursei de la Bucureşti, Adrian Tănase, a fost prelungit până în vara anului viitor

VIDEO Misiune îndeplinită: Trei astronauți și un cosmonaut, transportați la spital după ce au aterizat în Atlantic