Miza electorală a hotărârii CCR – Planul PSD pentru o finală prezidențială Ciolacu-Simion și subordonarea întregii mișcări suveraniste

A doua concluzie a fost aceea că este o decizie extrem de importantă, dar și gravă prin consecințele sale asupra viitorului democrației. Eliminarea „la masa verde” a unei candidate din cursa prezidențială, care a fost aleasă cu câteva luni înainte prin votul românilor, a fost primită extrem de negativ, inclusiv de mediul profesional al magistraților.

Dar dincolo de aceste concluzii, analiza politică cea mai răspândită a fost că decizia CCR a venit în asentimentul triadei Viorel Hrebenciu-Marcel Ciolacu-George Simion, visul acestora fiind că îi va netezi calea lui Ciolacu spre președinția României și a PSD spre puterea absolută în România.

Planul PSD ar fi o finală prezidențială Ciolacu-Simion, subordonarea întregii mișcări suveraniste lui Simion și, după alegeri, guvern monocolor PSD susținut în Parlament de AUR și potențiali defectori din alte partide.

Cu PSD în control la Cotroceni, în Piața Victoriei și la Parlament, România va fi sub cizma unui regim autoritar pesedist așa cum nu am mai văzut decât poate pe vremea tandemului Iliescu – Năstase.

Cei care cred că nu se poate întâmpla așa ceva într-un stat membru UE și NATO să se uite la vecinii noștri, în Ungaria, acolo unde statul e subordonat regimului Orban.

Simion era în pierdere de viteză în sondaje, căzuse deja la sub 15% și risca să piardă controlul asupra AUR și influența asupra mișcării suverniste. Odată cu eliminarea Dianei Șoșoacă, Simion revine în bătălia pentru turul 2.

La rândul său, Ciolacu poate spera într-o victorie în turul 2 doar într-o bătălie cu George Simion, pe modelul patentat în 2000, atunci când în finala prezidențială s-au întâlnit Iliescu și Vadim.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ludovic Orban, după blocarea candidaturii lui Șoșoacă: ‘Nu voi vărsa nicio lacrimă. Sunt ridicoli tovarăşii de drum ai PSD’

Sărbătorile zilei din 6 septembrie 2024 – Sf. Ap. Toma; Sf. Mc. Erotiida