Mormânt vechi de aproape 500 de ani descoperit la Notre Dame: Cine se afla în sicriul descoperit de arheologi

Descoperirea a avut loc în urma unor cercetări efectuate ca parte a restaurării catedralei, oferindu-le arheologilor o oportunitate rară de a investiga situri istorice. Analiza scheletului a indicat că acesta aparține unui bărbat în jurul vârstei de 35 de ani, care suferea de tuberculoză osoasă și călătorea frecvent călare – detalii care corespund cu biografia lui du Bellay. Poetul a suferit de surditate și dureri de cap severe în ultimii ani de viață, simptome confirmate de starea scheletului descoperit.

Deși documentele indică faptul că Joachim du Bellay a fost înmormântat într-o capelă laterală a Notre-Dame, rămășițele sale au fost găsite într-un alt loc. O teorie este că trupul său a fost mutat după moarte, în contextul faimei dobândite odată cu publicarea operelor sale.

Descoperirile arheologilor vor fi expuse în cadrul unei expoziții programate în luna noiembrie, înainte de redeschiderea oficială a catedralei. Joachim du Bellay, cunoscut pentru poezii precum Heureux qui comme Ulysse, rămâne o figură centrală în literatura franceză, lucrările sale fiind predate și astăzi în școli.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Scenariul lui Eugen Tomac: ‘Iohannis îl ajută enorm pe Ciolacu’

Nicolae Ciucă: Pentru evitarea altor tragedii cauzate de inundaţii, fac apel la autorităţile centrale şi la cele locale din judeţele dunărene să se pregătească pentru viitura care vine pe fluviu