MotoGP: Enea Bastianini a câştigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna

Pilotul italian Enea Bastianini (Ducati) a câştigat duminică Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna (Italia) la motociclism viteză la clasa MotoGP, a 14-a din cele 20 de etape ale sezonului, pe circuitul de la Misano, transmite presa internaţională.

Pe locul 2 a terminat liderul campionatului, spaniolul Jorge Martin (Ducati-Pramac), în timp ce un alt spaniol Marc Marquez (Ducati-Gresini), de şase ori campion la această clasă, a completat podiumul.

Jorge Martin are acum un avans de 24 de puncte faţă de rivalul său italian Francesco Bagnaia (Ducati), care a abandonat după ce a fost victima unei căzături când era pe poziţia a treia în această cursă. Pe locul 3 este Bastianini, la 59 de puncte de Martin, iar pe 4 este Marc Marquez, la 60 de puncte.

Francesco Bagnaia câştigase sâmbătă cursa de sprint din cadrul acestui Mare Premiu.

La nivelul constructorilor, Ducati a devenit campioană mondială pentru al cincilea an la rând.

Cursa de la categoria Moto2 s-a încheiat cu victoria italianului Celestino Vietti (Kalex), mai rapid cu doar 029/1.000 decât spaniolul Aron Canet (Kalex). Pe locul 3 a fost un alt italian, Tony Arbolino (Kalex), în timp ce liderul campionatului la această categorie, japonezul Ai Ogura (Boscoscuro), a fost pe poziţia a 4-a.

La clasa Moto3, liderul campionatului, columbianul de origine spaniolă David Alonso (CFMoto), a obţinut a opta sa victorie din acest sezon, fiind urmat de spaniolii Angel Piqueras (Honda) şi Daniel Holgado (Gas Gas).
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

După temperaturi de vară se instalează instabilitatea. Când vin ploile – Prognoza meteo pentru intervalul 22 – septembrie 30 septembrie

AUR îşi prezintă duminică cei peste 600 de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie. Printre ei, Mohamad Murad, Tudor Ciuhodaru, Mugur Mihăescu, Mihail Neamţu/ Cum va fi stabilită ordinea pe liste – VIDEO