MotoGP: Francesco Bagnaia a câştigat cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu al regiunii Emilia Romagna

Pilotul italian Francesco Bagnaia (Ducati) a câştigat sâmbătă cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu al regiunii Emilia Romagna (Italia) la motociclism viteză la clasa MotoGP, a 14-a din cele 20 de etape ale sezonului, pe circuitul de la Misano, transmite presa internaţională.

Francesco Bagnaia, acum pe poziţia a doua a campionatului, s-a apropiat la 4 puncte de liderul acestuia, spaniolul Jorge Martin (Ducati-Pramac), care a fost pe locul doi în cursa de sâmbătă.

Bagnaia, câştigătorul ultimelor două ediţii ale campionatului, plecat din pole position, a fost depăşit de Martin, însă a profitat de o mică eroare comisă de acesta şi s-a impus în faţa propriului public cu timpul de 01:30.031, fiind mai rapid cu 214/1.000 decât rivalul său.

La finalul aceste curse de numai 13 tururi (faţă de 27 pentru Marele Premiu de duminică, ce decernează mai multe puncte în campionat), Bagnaia a redus cu trei puncte diferenţa faţă de Martin, de care este acum la patru lungimi.

Cum duminică vor fi mai de împărţit 25 de puncte, deţinătorul titlului poate spera că îl va depăşi pe adversarul său la încheierea acestui Mare Premiu.

Celălalt Ducati de uzină, al italianului Enea Bastianini, a terminat pe locul 3, în timp ce spaniolul Marc Marquez (Ducati-Gresini), de şase ori campion mondial, care este acum pe locul 3 la general, a avut al şaptelea timp.

Duminică, Bagnaia va porni de pe prima poziţie a grilei de start, urmat de urmat de Martin şi de Enea Bastianini.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Sănătatea intestinală: De ce este esențială și cum o poți îmbunătăți

Intervenţie a salvamontiştilor din Gorj, pentru salvarea unei persoane care a suferit un AVC pe un traseu de via ferrata din Cheile Galbenului/ Victima, coborâtă şi predată la ambulanţă – VIDEO