Mureş: SCJU respinge acuzaţiile potrivit cărora un pacient ar fi murit pe treptele spitalului

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a reacţionat, joi, în urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii potrivit cărora un pacient ar fi murit pe treptele spitalului şi ar fi fost găsit în stare de putrefacţie, arătând că persoana respectivă a fost descoperită în afara zonei administrate de instituţie, în apropierea pădurii din zonă.

„În urmă cu aproximativ trei săptămâni, în afara curţii spitalului, zona dinspre morgă spre pădure, a fost descoperit cadavrul unei femei. Reprezentanţii spitalului au anunţat imediat autorităţile competente (Poliţie, IML), în vederea cercetărilor care se impun în astfel de cazuri. Menţionăm că zona în care a fost descoperit cadavrul este o zonă pe care spitalul nu o administrează şi nu este o zonă circulată, motiv pentru care nu există monitorizare în zona respectivă. Orice persoană care se prezintă la Serviciul UPU SMURD al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, indiferent dacă este asigurată sau nu, beneficiază de îngrijiri medicale de urgenţă. Persoanele fără adăpost care vin în proximitatea spitalului, fără a solicita servicii medicale, nu intră în atribuţiile spitalului, Direcţia Asistenţă Socială având atribuţii în desfăşurarea activităţilor dedicate persoanelor fără adăpost”, au precizat reprezentanţii SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Aceeaşi sursă arată că SJU regretă incidentul şi a transmis că „acest eveniment nefericit, care nu are legătură cu spitalul, nu ne face inumani – nici pe angajaţi şi nici pe ceilalţi pacienţi care se prezintă zilnic pentru îngrijiri medicale”. AGERPRES/(AS – autor: Dorina Matiş, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea) 

Fostul vicepreşedinte al Academiei Române Bogdan Simionescu a murit, joi, la vârsta de 76 de ani

Ceremonie şi dineu în onoarea ASR Principesei Muna al-Hussein a Iordaniei – joi, la Palatul Elisabeta