Mureş: Un poliţist din Band a salvat viaţa unui bărbat înjunghiat, acordându-i primul ajutor

Un poliţist din comuna Band, Andrei Ţogorean, a reuşit să-i salveze viaţa unui bărbat care a fost înjunghiat pe terasa unui local, după ce i-a aplicat de urgenţă primul ajutor.

„El este colegul nostru Ţogorean Andrei, ajutor şef de post la Postul de Poliţie din comuna Band. În seara de 5 septembrie, în timp ce se afla în serviciul de patrulare, a fost anunţat că pe terasa unui local, din comuna Mădăraş, se află o persoană înjunghiată. Fără a intra în prea multe detalii, desfăşurarea de evenimente a fost cât se poate de rapidă: victima, un bărbat aflat într-o stare critică, a primit imediat măsurile de prim-ajutor, esenţiale la acele momente, iar autorul a fost condus la audieri”, a arătat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, într-un comunicat de presă.

Victima a fost externată vineri din spital, fiind în stare stabilă în prezent, a precizat IPJ Mureş.

„Am aplicat cârpe pe plagă pentru a opri sângerarea şi l-am poziţionat pe lateral, curăţându-i căile respiratorii, exact aşa cum am învăţat la cursurile de prim-ajutor, organizate la noi”, a relatat poliţistul Andrei Ţogorean cum a acţionat în acel moment critic.

„Nu ne plac clişeele lingvistice, însă de această dată ne mândrim să spunem că al nostru coleg a fost omul potrivit la momentul potrivit”, se mai subliniază în comunicatul transmis de IPJ Mureş. AGERPRES / (AS – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Vulnerabilitate de securitate națională – Ucraina interzice Telegram pentru oficiali

Anchetă în Israel după ce soldaţi au fost filmaţi aruncând cadavre de pe acoperiş în Cisiordania – VIDEO