La o companie din Popești Leordeni, care îmbuteliază apă plată de izvor, instalația de îmbuteliere nu era igienizată, pavimentul și zona de depozitare prezentau acumulări masive de praf și pete de rugină.
Cea mai gravă problemă era lipsa unui plan de mentenanță a instalației, care prezenta rugină și murdărie acumulată. Spațiul de depozitare era la fel de problematic: praf depus peste tot, rugină pe structurile metalice și compartimentări neconforme. Comisarii au prelevat probe din sursa de apă și din produsul finit pentru analize.
La o altă firmă din Afumați, care produce baclava, situația nu era mai bună. Agregatele frigorifice nu erau igienizate, lipseau insectocutoarele care să împiedice insectele să ajungă pe produsele finite, iar pavimentul era murdar.
Bancurile de lucru prezentau deteriorări excesive care favorizau acumularea de resturi alimentare, fiind greu de igienizat. Mai mult, produsele finite erau păstrate la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, cu mult peste normele de siguranță. Ustensile neprofesionale completau tabloul negru.
Comisarii au dispus retragerea din consum a 44 de kilograme de baclava și oprirea activității până la remedierea tuturor deficiențelor.