NewsMaker: Partidul ”Renaştere”, afiliat lui Ilan Şor, se disociază de ”grupul criminal ŞOR” şi părăseşte blocul ”Victoria”; Partidul a respins anunţul publicat pentru scurt timp pe site-ul său

Partidul ”Renaştere”, afiliat lui Ilan Şor, se disociază de ”grupul criminal ŞOR” şi părăseşte blocul ”Victoria”, potrivit unui anunţ publicat duminică, 20 octombrie, pe site-ul formaţiunii, care ulterior a fost retras de pe acesta. Contactată de NewsMaker, reprezentanta partidului, Olesea Vitneanski, a precizat că informaţia nu corespunde adevărului.

”În cadrul şedinţei din 19 octombrie 2024, Biroul Politic al formaţiunii ”Renaştere” a luat decizia de a-i acorda vot de neîncredere preşedintei partidului, Natalia Parasca, şi a o exclude din formaţiune după scandalul de corupţie în care a fost implicată, soldată cu neînregistrarea lui Vasile Bolea în calitate de candidat la prezidenţiale. În acest sens, Biroul Politic al ”Renaştere” a decis să se disocieze de grupul criminal ŞOR şi părăsească blocul Victoria. Totodată, membrii biroului au decis să sprijine candidatura lui Irina Lozovan la funcţia de preşedinte al partidului”, se menţiona într-o declaraţie din 20 octombrie.

Contactată de NewsMaker, reprezentanta partidului, Olesea Vitneanski, a precizat că informaţia nu corespunde adevărului.

Între timp, comunicatul de presă al Partidului ”Renaştere” a fost şters de pe site.

Partidul ”Renaştere – Возрождение” a fost creat în toamna anului 2012. Atunci, mişcarea politică şi-a declarat oficial cursul ca fiind unul pro-Rusia. Formaţiunea a devenit o perioadă ”inactivă”, după decesul liderului acesteia, fostul deputat Vadim Mişin.

Mişcarea a revenit, însă, în opinia publică, în special odată cu organizarea de către politicianul fugar Ilan Şor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul ”Frauda Bancară”, a protestelor anti-guvernamentale.

Ulterior, mai mulţi deputaţi, dar şi membri din teritoriu ai Partidului Socialiştilor din Moldova au părăsit formaţiunea în favoarea ”Renaşterii”. Între ei se numără Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi şi Alexandr Suhodolskii.

 

UPDATE – Marcel Ciolacu îşi lansează oficial candidatura la alegerile prezidenţiale / Grindeanu: Marcel Ciolacu a demonstrat că nu este un om conflictual şi nu se aruncă în lupte politice sterile

ALEGERI PREZIDENŢIALE ŞI REFERENDUM ÎN MOLDOVA. Maia Sandu -Am votat pentru că moldovenii trebuie să îşi determine soarta, nu alţii, nu banii murdari, nu minciunile, ci voinţa poporului – VIDEO