”Epoca Iohannis s-a terminat, sau urmează să se termine pe 21 decembrie. Am văzut foarte mult că s-a insistat pe această legătură, pe această alipire între mine şi preşedintele Iohannis”, a spus preşedintele PNL, candidat la alegerile prezidenţiale, la Prima TV. Ciucă a precizat că ”este bine să se facă o diferenţă între respectul faţă de funcţie şi ceea ce reprezentăm fiecare dintre noi”. ”Este o diferenţă evidentă între preşedintele Iohannis şi mine, suntem personalităţi diferite, caractere diferite. Mai mult, am spus şi voi repeta, preşedintele nu e Putin iar eu nu sunt Medvedev”, a adăugat Nicolae Ciucă. Întrebat dacă Klaus Iohannis se va întoarce în fruntea PNL, Ciucă a răspuns: ”Este cât se poate de evident că nu se va întâmpla acest lucru. Negăsind alte chestiuni cu care să poată să joace în această campanie, au marjat pe această etichetă lipită. Nu există niciun fel de plan ascuns, să vorbim despre această legătură. Am o singură legătură, cu poporul român” a mai spus Ciucă. Preşedintele PNL a dat asigurări că actualul şef al statului nu va fi nici prim-ministru şi nici ministru de Externe sau consilier în echipa sa la Cotroceni. ”Cu certitudine, vă asigur că domnul Iohannis nu va fi prim-ministru. Ministru de externe, nici atât. Punct”, a arătat Ciucă, adăugând că actuala epocă Iohannis chiar s-a închis.
Parlamentul înfiinţează două comisii de anchetă, o comisie pentru verificarea cheltuielilor efectuate de şi pentru Administraţia Prezidenţială în perioada 2014-2024, cerută de PSD şi o comisie pentru anchetarea cazului Nordis, la propunerea PNL, votul urmând să aibă loc miercuri, în plenul reunit, de la ora 10.00, a decis conducerea celor două Camere.
Birourile reunite ale celor două Camere ale parlamentului au avut, marţi, pe ordinea de zi, Proiectul de Hotărâre a Parlamentului României privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare comune de anchetă pentru verificarea cheltuielilor efectuate de şi pentru Administraţia Prezidenţială în perioada 2014-2024, iniţiat de Grupurile parlamentare PSD. Al doilea proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei conducerii Parlamentului este Proiectul de Hotărâre a Parlamentului României pentru constituirea unei Comisii parlamentare comune de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru investigarea mafiei imobiliare, pornind de la cazul Nordis, iniţiat de Grupurile parlamentare PNL. Birourile reunite au stabilit că cele două propuneri vor fi supuse votului, în şedinţa plenului reunit de miercuri. Între timp, se va stabili componenţa acestor comisii de anchetă.