Nicolae Ciucă, întrebat dacă crede că Klaus Iohannis îl va vota: Votul este secret / Cele trei lucruri bune din mandatul preşedintelui Iohannis pe care le va continua / Vă semnez în scris că sub conducerea mea, PNL nu va intra la guvernare cu PSD

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că votul este secret şi nu ştie dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va vota la alegerile prezidenţiale. ”Suntem persoane diferite, ne cheamă diferit, avem caractere diferite, atitudini diferite”, a declarat Nicolae Ciucă. Întrebat dacă PNL mai este la guvernare cu PSD, Ciucă a dat în scris, sub semnătură, că PNL nu va mai guverna cu PSD, sub conducerea sa.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, într-o dezbatere electorală organizată de Antena 3, dacă crede că va fi votat de Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale şi a răspuns: ”Asta trebuie să îl întrebaţi pe dumnealui. Votul este secret. Vedeţi, se încearcă foarte mult această asociere şi dependenţa a ceea ce vom face noi ca partid şi eu ca preşedinte al României, în deplină legătură sau conexiune cu preşedintele Klaus Iohannis. Suntem persoane diferite, ne cheamă diferit, avem caractere diferite, atitudini diferite. Ca atare, nu contează cine votează, orice vot este important să câştigăm alegerile”.

Ciucă a fost nrrebat şi dacă este continuatorul politicilor lui Klaus Iohannis şi a răspuns: ”Sunt militar de carieră şi în toată viaţa mea am fost loial şi onest faţă de instituţie şi faţă de oameni. Nu am criticat niciodată comandanţii cu atât mai puţin preşedinţii chiar dacă uneori şi eu ca şi dumneavoastră sunt om şi aş fi simţit nevoia să o fac. Nu o voi face nici acum, dar este cât se poate de limpede că după 10 ani se termină perioada în care preşedintele Iohannis şi-a exercitat atribuţiile de preşedinte. Urmează  un nou mandat şi privindu-i pe români în ochi sunt convins că vin să voteze reprezentantul PNL, mă vor vota la alegeri, voi intra în turul doi şi atunci vom vorbi de un cu totul alt mandat”.

Rugat să numească trei lucruri bune făcute de Klaus Iohannis şi pe care le va continua, liderul PNL s-a referit la: ”Sprijinul pentru Republica Moldova, sprijinul pentru Ucraina şi tot ce a însemnat negocierea pentru fondure europene pentru România, s-a făcut în mandatul lui Iohannis”.

Întrebat dacă PNL mai este la guvernare cu PSD, liderul PNL a afirmat: ”Nu vom mai fi la guvernare cu PSD şi dacă vreţi acum vă semnez în scris că sub conducerea mea, PNL nu va intra la guvernare cu PSD. Nu este sănătos pentru democraţie”.

I s-a oferit hârtie şi pix şi a semnat.

 

Studiu – Puterea de cumpărare în București este dublă față de media pe țară

Aitana Bonmati a câştigat Balonul de Aur în fotbalul feminin a doua oară consecutiv. Ea a fost premiată de actriţa Natalie Portman