Nicolae Ciucă: PSD trebuie să-l respecte pe Primarul Capitalei şi să înveţe să aibă un dialog cu acesta / Ne aflăm în această situaţie pentru că Primăria Sectorului 4 a încercat să rezolve cu forţa o situaţie care necesita dialog şi consens

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a comentat şi el, luni seară, conflictul dintre primarul general Nicuşor Dan şi primarul Sectorului 4, Daciel Băluţă, şi afirmă că PSD trebuie să-l respecte pe Primarul Capitalei. ”Ne aflăm în această situaţie pentru că Primăria Sectorului 4 a încercat să rezolve cu forţa o situaţie care necesita dialog şi consens”, a transmis liderul PNL.

”PSD trebuie să-l respecte pe Primarul Capitalei şi să înveţe să aibă un dialog cu acesta, pentru că bucureştenii nu trebuie să devină victime ale disputelor politice. Nicuşor Dan are dreptate când spune că este nevoie de o clarificare a atribuţiilor între primăriile de sector şi Primăria Capitalei. În lipsa tuturor avizelor necesare şi a clarităţii privind responsabilităţile instituţionale, Primăria Sectorului 4 nu ar fi trebuit să intervină în forţă în această dimineaţă la Pasajul Unirii din Bucureşti. Ne aflăm în această situaţie pentru că Primăria Sectorului 4 a încercat să rezolve cu forţa o situaţie care necesita dialog şi consens”, a transmis, luni seară, într-un mesaj pe Facebook, preşedintele PNL.

Nicilae Ciucă afirmă că se opune gardurilor puse cu forţa.

”M-am opus Cortinei Roşii de Fier care ameninţă să cadă după decizia CCR; mă opun şi gardurilor puse cu forţa”, a mai transmis Ciucă.

Potrivit acestuia, ”respectarea legii şi a procedurilor în vigoare este fundamentală pentru proiectul de reabilitare a Planşeului Unirii”.

”Acestea trebuie urmate cu stricteţe. Este important ca orice lucrare de acest fel să fie realizată legal, cu toate avizele şi aprobările corespunzătoare. De asemenea, există semne de întrebare legate de dreptul de proprietate şi administrare a terenului, iar răspunsurile trebuie să le dea instituţiile statului şi, eventual, instanţele judecătoreşti. Până la clarificarea acestor aspecte, respectarea normelor legale şi a procedurilor administrative este esenţială pentru siguranţa şi buna desfăşurare a lucrărilor în Bucureşti”, a mai transmis Ciucă.

Un conflict este în derulare, luni seară, între primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, însoţit de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi Poliţia Locală Sector 4 şi reprezentanţi ai Primăriei Sector 4, cu privire la lucrările de la planşeul Unirii.

Nicuşor Dan a emis o dispoziţie pentru îndepărtarea gardurilor montate de către Primăria Sector 4 care anunţă că se apucă de lucrări în zonă. Primarul general a adus un buldozer în zonă pentru a înlătura gardurile. Două persoane au fost rănite, circumstanţele incidentului fiind încă neclare.

 

 

 

 

Bihor: Curse aeriene spre Bucureşti şi Londra de pe Aeroportul Oradea lansate de compania HiSky

Medic specialist: Au apărut primele cazuri de gripă, din septembrie