Nicolae Ciucă salută votul din Rep. Moldova: ‘Rezistați! România este alături de voi în lupta pentru democrație și pentru un destin european’

„În ciuda unei imixtiuni care pare de-a dreptul uriașă, cetățenii Republicii Moldova au ales viitorul european pentru țara lor. Nici nu mai contează cu cât, ci doar că opțiunea „Da” a strâns peste jumătate din voturile exprimate. Rep. Moldova va fi membră a UE, Maia Sandu va fi președinte, chiar dacă are nevoie să învingă în al doilea tur. Îi transmit felicitări și mult curaj Maiei Sandu, precum și tuturor autorităților din Rep Moldova. Ei toți se confruntă și se vor confrunta, pe măsură ce turul al doilea se apropie, cu presiuni din partea unor forțe finanțate din exterior și care nu au nimic de-a face cu democrația.

Doamnei Președinte Maia Sandu și tuturor autorităților din Republica Moldova le transmit un mesaj: rezistați! România este alături de voi în lupta pentru democrație și pentru un destin european! După votul de ieri, reiese clar ca lumina zilei că forțele care au chiar și cea mai mică legătură cu Rusia trebuie împiedicate să capete influență în România”, este mesajul transmis de Nicolae Ciucă.

Scrutinul din Republica Moldova a fost câștigat de tabăra pro-europeană. Totuși, rezultatele au fost sub așteptări și mult mai proaste decât au arătat sondajele din ultimele săptămâni.

La referendumul pentru parcursul european al Republicii Moldova au votat „Da” 50,46% dintre moldoveni, iar 49.54% au votat „Nu”. Ei au răspuns la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

La alegerile prezidențiale, Maia Sandu este primul loc având 42.45% (656.354 voturi). În turul doi, președinta în exericițiu se va confrunta cu Alexandr Stoianoglo care a obținut 25.98% (401 726 voturi). Pe locul trei a ajuns Renato Usatîi cu 13.79% (213 168 voturi).

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Nicolae Ciucă dă un semnal interesant și se afișează alături de Nicușor Dan

Atenționare Infotrafic – Restricții de trafic pentru efectuarea de lucrări pe DN7