Nicoleta Radu: PAID a fost de la început un proiect ambiţios dar şi controversat

PAID a fost de la început un proiect ambiţios, dar şi controversat, iar scopul a fost de a crea o companie pe care românii să se bazeze, a afirmat, miercuri, Nicoleta Radu, directorul general al PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

„PAID a fost de la început un proiect ambiţios şi pot să vă spun acum că şi controversat. Dar numai determinarea noastră de a duce la bun sfârşit, fără să ne gândim la riscuri, menirea pentru care a fost creat, aceea de a crea o companie pe care românii şi România să se bazeze, numai această determinare a făcut ca această companie să ajungă aici. Şi asta s-a întâmplat şi ca urmare a parteneriatului cu dumneavoastră. Fiecare poliţă, fiecare casă asigurată, fiecare succes pe care l-am avut are la bază un parteneriat solid cu dumneavoastră”, a afirmat Nicoleta Radu, la evenimentul „Evolution 15”, care marchează 15 ani de activitate a companiei.

Preşedinte Consiliului de administraţie al PAID, Francois Coste, a afirmat că societatea are o solvabilitate ridicată şi a devenit un pilon de securitate pentru 2,3 milioane de oameni din România asigurându-se că locuinţele lor, cele mai valoroase bunuri ale lor, sunt protejate împotriva catastrofelor naturale.

De asemenea, el a spus că PAID este un succes al României, recunoscut şi susţinut internaţional.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Gabriel Avramescu, a menţionat că instituţia are un parteneriat cu PAID de 7 ani, respectiv acţiunea de informare „Caravana PAD”, care va începe din nou în luna octombrie.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

Pe baza legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României, respectiv: Cutremur, Inundaţii şi Alunecări de teren. AGERPRES/(AS – autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu,, editor online: Adrian Dădârlat)

Iohannis, despre legea care i-ar fi permis să candideze la Senat: Nu am dorit o lege pentru mine

Klaus Iohannis, despre portofoliul obținut de Roxana Mînzatu în cadrul Comisiei Europene – săgeți către Marcel Ciolacu