Nicotina nu se găsește numai în țigări, ci și în câteva produse consumate frecvent de români

Substanța e prezentă în mai multe tipuri de plante, iar multe dintre ele ajung să fie consumate de o mulțime de persoane.

Acest detaliu a fost confirmat și de un nutriționist celebru. Într-un interviu acordat pentru The Focus, nutriționista Nicole Maholy a scos la suprafață câteva lucruri nu tocmai cunoscute legate de acest subiect, potrivit Fanatik.

Există șase alimente în care se găsește nicotina. Și multe dintre ele sunt adorate de români și considerate ca fiind cu adevărat sănătoase. Este vorba despre roșii, cartofi, ardei, vinete, conopidă, dar și ceai.

Potrivit nutriționistului, toate aceste alimente conțin o cantitate mică de nicotină. Astfel, nu creează dependență și totodată nu afectează organismul într-un mod negativ.

În roșii spre exemplu se găsește nicotina, însă în cantități insesizabile. Pentru a face o comparație, doza zilnică de nicotină a unui fumător este de aproximativ 17 mg, explică un raport Science Direct.

Dacă ar fi să vorbim despre cele șase alimente menționate anterior însă, doza este de 2 până la 7 micrograme pe kilogram. Astfel, comparativ cu țigările, cantitatea este una cu adevărat mică.

„Cantitatea de nicotină din aceste alimente nu este suficient de mare pentru a activa centrele de recompensă din creier asociate cu comportamentele dependente, așa că oamenii nu trebuie să se îngrijoreze că consumul acestor alimente va cauza o dependență,” a adăugat nutriționista.

Mirel Palada anunță că Geoană se va prăbuși pe model Oprescu: E din ce în ce mai clar că Geoană pică printre scaune

Fotbal: Victorie la limită pentru Manchester City în Premier League