Niculescu (ANRE): Am remarcat diferenţe între preţul care ne-a reieşit nouă din analiza vizând formarea preţului la energie electrică şi preţul publicat de către furnizori/Diferenţele în unele cazuri sunt foarte, foarte mici, în altele se ridică şi la 10%

#image_title

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), George Niculescu, a afirmat că în urma unei analize a ANRE care să stabilească modul în care este format preţul la energia electrică au fost remarcate diferenţe, în unele cazuri acestea fiind foarte mici, dar în altele se ajunge şi la o diferenţă de 10%. El a adăugat că după ce vor fi încheiate tranzacţiile pe luna iulie, vor fi făcute verificări mai amănunţite pentru ca ANRE să fie sigură că preţul la energie pentru consumatori a fost determinat într-un mod corect.

George Niculescu s-a referit, marţi, într-o conferinţă de presă, la o analiză despre formarea preţului la energia electrică. 

”Este vorba despre determinarea, într-un mod corect, a formării preţului la energie electrică. Practic avem mai multe componente care formează preţul pe care un consumator îl plăteşte. Sunt componentele fixe pe care le ştim cu toţii, tarifele şi de distribuţie, de transport şi celelalte taxe care sunt. Componenta variabilă, din punctul nostru de vedere, este cea legată de componenta de achiziţie şi componenta de furnizare. Şi aici a fost o întreagă dezbatere cu furnizorii, dacă trebuie să publice într-un mod transparent aceste componente. Ştim foarte bine că ultima formă a ordonanţei îi obliga să facă acest lucru, noi am insistat ca marjele lor să fie puse şi ele în mod transparent, ca un proces de recâştigare a încrederii în furnizori. Deci cu cât eu, consumator, văd mai transparent modalitatea de formare a preţului, cu atât am încredere mai multă în furnizorul respectiv şi o să înţeleg că îmi poate oferi energie la un preţ corect”, a explicat George Niculescu. 
El a precizat că au fost găsite diferenţe între preţul care a reieşit din analiză şi preţul publicat de furnizor în comparatorul de preţuri. 

”Din mai mulţi furnizori pe care i-am analizat, la câţiva dintre ei am remarcat diferenţe între preţul care ne-a reieşit nouă din analiză şi preţul publicat de către ei în comparatorul de preţuri. Diferenţele în unele cazuri sunt foarte, foarte mici, în unele cazuri se ridică şi la aproximativ 10% şi atunci, odată cu încheierea tuturor tranzacţiilor pe luna iulie, vom putea să determinăm exact cantitatea de energie tranzacţionată spot, cât şi preţul la care s-a tranzacţionat această energie, iar pentru furnizorii cărora analiza ne-a arătat aceste diferenţe de preţ, ne vom întoarce şi vom face verificări mai amănuţite până aşa fel încât să fim siguri că valoarea energiei a fost determinată pentru consumatori într-un mod cât se poate de corect”,  a explicat preşedintele ANRE.

Volei masculin: Lucio Oro vine la Steaua! Italianul va fi secundul lui Marcelo Fronckowiak

Surpriză la Wimbledon: Jessica Pegula, eliminată în primul tur de locul 116 WTA