Nicuşor Dan: Au fost rectificate cărţile funciare care atestă că Primăria Bucureşti este proprietar şi administrator al zonei supraterane din Piaţa Unirii/ Analizăm documentele care s-au sprijinit pe înscrierea în fals şi vom sesiza organele de cercetare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că au fost rectificate cele patru cărţi funciare prin care se atestă că Primăria Municipiului Bucureşti este proprietar şi administrator al întregii zone supraterane din Piaţa Unirii, respectiv parc şi planşeu. În schimb, Administraţia Apele Române este proprietar pe albia Dâmboviţei, doar în subteran, deci nu putea, legal, să ceară autorizaţii pentru lucrări în suprateran. ”Analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI şi vom sesiza organele de cercetare competente”, afirmă Dan, susţinând că Apele Românie, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi primăriile sectoarelor 3 şi 4 ”s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente”.

”Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărţi funciare care atestă Primăriei Muncipiului Bucureşti calitatea de proprietar şi administrator al întregii zone supraterane din Piaţa Unirii, respectiv parc şi planşeu. Instituţia Apele Române este proprietar numai pe albia râului Dâmboviţa şi numai în subteran, ca atare nu avea dreptul legal să ceară autorizaţii de lucrări pentru suprateran”, a arătat Nicuşor Dan, miercuri, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că patru instituţii ale statului – Apele Române, OCPI, Primăria Sectorului 4 şi Primăria Sectorului 3 – ”s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente”.

”În consecinţă, analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI şi vom sesiza organele de cercetare competente”, a precizat primarul general al Capitalei.

Luni, timp de mai multe ore, primarul general al Capitalei şi echipe ale Poliţiei Locale a Muncipiului Bucureşti s-au aflat într-un conflict cu reprezentanţi ai Primăriei Sector 4 şi Poliţiei Locale Sector 4, acolo fiind prezente echipe ale Poliţiei Capitalei şi Jandarmeriei.

Scandalul a pornit de la şantierul deschis de Primăria Sector 4 pentru consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa, zona fiind îngrădită.

Nicuşor Dan a emis o dispoziţie pentru îndepărtarea gardurilor şi a utilajelor din zonă, prefectul Capitalei anunţând că va ataca actul administrativ.

Deşi în repetate rânduri Nicuşor Dan a cerut intervenţia Poliţiei, instituţia a transmis că este un litigiu civil care trebuie tranşat în instanţă, echipele de intervenţie fiind în zonă doar pentru ca scandalul să nu escaladeze.

Covasna: Descinderi într-un dosar privind exploatarea a 6 persoane la o fermă de animale; victimele- constrânse fizic şi psihic

Ciolacu: Suplimentăm bugetul Ministerului Mediului cu 250 de milioane de lei pentru proiectele prevăzute în PNRR/ Avem 500 de milioane de lei pentru producătorii agricoli care vor să cumpere tractoare