Nicuşor Dan, despre semnăturile pentru susţinerea candidaturilor la preşedinţie: Mai este un candidat de dreapta, domnul Orban, dacă-mi va solicita, evident că o să semnez pentru domnia sa. În rest, nu cred / Ce spune despre Mircea Geoană

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se arată dispus ca, după ce a semnat pentru susţinerea candidaturilor Elenei Lasconi şi a lui Nicolae Ciucă, să semneze şi pentru susţinerea candidaturii lui Ludovic Orban, dacă acesta îi va solicita acest lucru.

Întrebat, joi seară, la Euronews România, dacă va semna şi pentru susţinerea candidaturilor altor persoane pentru funcţia de preşedinte al ţării, după ce a semnat pentru Elena Lasconi şi Nicolae Ciucă, Nicuşor Dan a răspuns: ”Dacă sunt rugat o să iau o decizie, da”.

”Deocamdată mai este un candidat de dreapta, domnul Orban, dacă-mi va solicita, evident că o să semnez pentru domnia sa. În rest, nu cred”, a detaliat el.

El mărturiseşte că a fost întrebat de mai multe ori dacă ar semna pentru Mircea Geoană, dar nu a avut ”răspunsul pe loc”.

”Din simpatie pentru independenţi, aş fi fost tentat să spun da, dar domnul Geoană totuşi nu este independent, este preşedinte al PSD-ului. Formal, este independent, dar totuşi este fostul preşedinte al PSD-ului. (…) În mentalul colectiv, independent însemnă cineva care e nu în politică şi nici eu şi cu atât  mai puţin domnul Geoană nu suntem noi în politică”, argumentează Nicuşor Dan.

El adaugă că ”în acest moment” nu se pune problema să intre în vreun partid, arătând că faptul că a fost independent l-a ajutat c colaboreze cu Consiliul General şi speră ca acest lucru să se întâmple şi în viitorul mandat.

”Mai departe, în viaţă, nu ştii”, spune el, în acest context.

El spune că, în perioada imediat următoare, va merge la candidaţii la prezidenţiale care sunt şi şefi de partide cu ”o listă de solicitări” privind Bucureştiul, după care va solicita întâlniri cu aceştia. După aceea va anunţa dacă susţine pe cineva anume.
 
”E posibil să spun că voi vota dreapta, e posibil să spun că voi susţine un anume candidat”, afirmă edilul. 
 
El se arată nemulţumit de faptul că partidele de dreapta cu au reuşit să facă o alianţă.

 

Radnik – Corona Braşov, scor 0-3, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Ramzan Kadîrov îl acuză pe Elon Musk că i-a dezactivat vehiculul Tesla Cybertruck: „Nu este frumos din partea lui”