Nicușor Dan spune ce se va întâmpla dacă referendumul trece cu ‘DA’: Să sperăm că Parlamentul va ține cont

Nicușor Dan a explicat în ce condiții ar deveni „palpabil” referendumul, în condițiile în care va trece cu „DA” de bucureșteni.

Întrebat ce se va întâmpla dacă bucureștenii vor răspunde cu „DA” la eventualul referendum, „cum se va schimba legea”, Nicușor Dan a spus că „dacă se schimbă legea cu privire la repartizarea taxelor și impozitelor locale, dacă trece referendumul, în momentul în care Parlamentul va vota la sfârșitul lui 2024 sau, cel mai probabil, la începutul lui 2025 bugetul de stat, va exista un articol acolo despre împărțirea cotei impozitului pe venit ale bucureștenilor între Primăria Generală și primăriile de sector”, scrie Mediafax.

El a mai spus că se arată încrezător în faptul că Parlamentul „va ține cont de referendumul pe care noi tocmai l-am desfășurat”.

Întrebat, de asemenea, dacă referendumul ar putea deveni „palpabil”, în condițiile în care ar fi nevoie de o schimbare legislativă în Parlament, Primarul General a răspuns că „dacă vorbim despre taxe și impozite, momentul este foarte previzibil, legea bugetului de stat pe 2025. Dacă vorbim despre competențele de emitere a autorizațiilor de construire, atunci poate că trebuie să așteptăm sesiunea parlamentară care începe în februarie 2025”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

O cisternă şi o camionetă încărcată cu butelii s-au ciocnit în judeţul Bacău / O persoană inconştientă, transportată la spital

Mentenanță sistem detecție incendiu: importanță și ghid practic