Noul pavilion al spitalului judeţean din Bistrița-Năsăud s-ar putea finaliza până în 2025

Noua construcţie face parte dintr-un proiect al spitalului finanţat cu aproximativ 100 de milioane de euro, prin PNRR, care mai include reabilitarea şi modernizarea actualei clădiri, dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi digitalizarea unităţii medicale.

Managerul SCJU Bistriţa, Gabriel Lazany, aflat la final de mandat, având în vedere că de marţi va prelua funcţia de primar al municipiului, a declarat că noul corp de clădire este ridicat în totalitate şi se lucrează la interior, însă se înaintează mai greu cu lucrările în clădirea veche, având în vedere că nu poate fi întreruptă activitatea medicală.

„Partea de construcţie (la pavilion – n.r.) este finalizată, în momentul de faţă se lucrează intens pe interior. (…) Estimăm ca întregul proces investiţional prin PNRR să fie finalizat undeva la jumătate anului 2026, pentru că partea cea mai dificilă este reabilitarea şi modernizarea corpului actual, pentru că se face în parale cu activitatea medicală care se desfăşoară în spital. Momentan au început lucrările, sunt în toi în secţia de pediatrie, care va fi finalizată undeva în luna decembrie, după care lucrările vor coborî la etajul 4”, a spus Lazany.

Gabriel Lazany a precizat că nu sunt probleme în ceea ce priveşte decontările prin PNRR.

În prezent, în spitalul din Bistriţa, care are 997 de paturi de spitalizare continuă, lucrează 1.663 de persoane, printre care se numără şi peste o sută de medici noi, angajaţi în ultimii şapte ani, de când managementul unităţii a fost preluat de Gabriel Lazany.

Trei cetăţeni indieni care au încercat să intre ilegal în ţară, prinşi de poliţiştii de frontieră

Turcia vrea să îşi majoreze de patru ori capacităţile fotovoltaice şi eoliene până în 2035