Nr. 2 din SGG avertizează cu privire la referendumul lui Nicușor Dan: ‘Ar duce la un dezastru’

Adrian Ţuţuianu a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că problema combaterii drogurilor este o temă naţională, dar nu e niciun motiv să nu putem consulta cetăţenii cu privire la acest subiect.

„Noi am fost de acord cu organizarea acestui referendum, deşi nu suntem de acord cu modul în care priveşte Nicuşor Dan cele două teme pe care le pune în discuţia cetăţenilor Bucureştiului”, a precizat Ţuţuianu. Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului, „problema autorizaţiilor de construcţie, să le centralizăm la Primăria Generală, ar duce la un dezastru”.

„Nicuşor Dan a blocat oricum tot ce se construieşte în Bucureşti, ar duce la o pierdere din PIB evaluate de experţi de 5 sau 6% din PIB, ceea ce este dramatic pentru economia Bucureştiului şi pentru economia României”.

„În al doilea rând, eu cred că puterea trebuie împărţită între sectoare şi municipalitatea Bucureştiului, iar modul în care se împart taxele şi impozitele trebuie să fie unitar la nivel national. Nu poţi să faci o lege specială pentru Bucureşti”, a completat Ţuţuianu.

„Noi nu am vrut să creăm nicio dispută privind acest subiect, pentru că până la urmă cetăţeanul are două posibilităţi să se exprime, la vot şi prin referendum”, a mai arătat social-democratul, el arătând că este problema Parlamentului viitor să legifereze, pentru că referendumul este unul consultativ.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Handbal masculin: CSM Bucureşti ratează turul 3 al European Cup, cu dublu eşec în faţa Runar Sandefjord

După lilieci și urși s-a găsit un nou motiv incredibil pentru a bloca un proiect strategic al României