Numărul morţilor a crescut la 5 în urma atacului israelian asupra curţii spitalului din Gaza, potrivit Medici fără Frontiere

În urma unui atac israelian asupra curţii spitalului Al Aqsa din Deir al-Balah, în Gaza, bilanţul victimelor a crescut la cinci, potrivit Medecins sans Frontiers (MSF), cunoscut şi sub numele de Medici fără frontiere, relatează CNN.

Alte 65 de persoane au fost rănite în atac, potrivit MSF, care a declarat că sprijină spitalul care găzduieşte persoane strămutate.

 
„Este a şaptea oară când complexul spitalului Al Aqsa a fost bombardat din martie 2024; trei dintre ele în ultima lună”, a declarat MSF pe X luni.

 
Acesta a citat asistenta medicală MSF Eliza Sabatini, care a descris „o scenă de devastare”.
 
„Corturile au luat foc în timp ce oamenii dormeau. Spitalul a tratat 40 de pacienţi, inclusiv 10 copii şi opt femei; mulţi dintre ei cu arsuri grave. Alţi 25 de pacienţi răniţi au trebuit să fie transferaţi din cauza lipsei de capacitate”, a spus ea, potrivit MSF.
 
Forţele de apărare ale Israelului au declarat anterior că au efectuat o „lovitură precisă” asupra unui centru de comandă al Hamas încorporat la faţa locului. Aceasta a declarat că a luat măsuri pentru a limita daunele asupra civililor şi a învinuit Hamas pentru utilizarea infrastructurii civile.
 
Potrivit MSF, cu câteva ore mai devreme, un alt atac a lovit o şcoală din tabăra de refugiaţi Nuseirat. Cel puţin 22 de persoane au fost ucise în loviturile israeliene asupra şcolii Al Mufti din tabăra Nuseirat, au declarat duminică oficiali ai spitalelor Al Awda şi Al Aqsa din Gaza. Mai mult de 5 000 de persoane strămutate erau adăpostite în acest loc, potrivit Ga
 

Netanyahu afirmă că afirmaţiile potrivit cărora Israelul atacă în mod deliberat forţele ONU de menţinere a păcii sunt „complet false”

Preţurile petrolului au scăzut cu peste 2%, influenţate de reducerea de către OPEC a previziunilor de creştere a cererii de petrol şi îngrijorările legate de China