O medalie de argint și două de bronz pentru România la CE de box pentru Seniori U23

Federația Română de Box a transmis că România a obținut rezultate extraordinare la Campionatul European de Box pentru Seniori U23, masculin și feminin – Sofia 2024.

Astfel, Loredana Marin a câștigat medalie de argint la categoria 66 kg, feminin.

„Loredana a avut o prestație de excepție, reușind să ajungă până în finală după o victorie impresionantă împotriva letonei Kitija Zarberga. În finală, a fost învinsă de ukraineanca Nataliia Merinova, dar a obținut o meritată medalie de argint. Felicitări pentru această reușită”, potrivit Federației.

Medalie de Bronz a câștigat Maria Cimpoieru, la categoria 81 kg, feminin, și Florin Ioniță la categoria +92 kg, masculin.

„Felicitări, Maria. Este un rezultat care ne face mândri. Florin și-a asigurat locul pe podium după o evoluție foarte bună: a câștigat la puncte împotriva englezului Thomas Damar și l-a eliminat pe Nicolai Burdiuja (Republica Moldova), înainte de a fi învins în semifinale de ucraineanul Vasyl Tkachuk. Bravo, Florin”, mai spun cei de la Federația Română de Box.

Din păcate, la categoria 54 kg, Adalbert Robert Pater a fost învins de ucraineanul Kolisnichenko Dmytro, iar la feminin, Mihaela Bădescu (50 kg) și Maria Livia Botică (+81 kg) au luptat cu multă ambiție, însă nu au reușit să treacă mai departe, fiind învinse de Kristina Nad Varga (Serbia) și Polina Chernenko (Ucraina).

20 de alergători au întrerupt cursa de la Maratonul București la doar 4 kilometri pentru o cauză

Maia Sandu îndeamnă la mobilizare pentru turul 2 al alegerilor: Fiecare vot contează. Am luptat corect şi am câştigat corect într-o bătălie nedreaptă. Sistemul justiţiei nu a făcut suficient / Pe cine se bazează pentru a câştiga