Octogenar în stare critică, după o reacție alergică severă la produse de curățenie

Un bărbat de 80 de ani a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iași. Octogenarul nu mai putea să respire din cauza unei reacții alergice grave pe care a făcut-o după ce a folosit mai multe produse de curățenie.

 

Pacientul, care s-a prezentat singur, cu mașina, a fost preluat, iar în prezent este intubat și ventilat mecanic. Se bănuiește că reacția alergică a fost provocată de produsele de curățenie folosite cu o zi înainte, când acesta a curățat butoaie în curtea sa pentru a pregăti vin, potrivit BZI.ro.

„În U.P.U s-a prezentat în cursul dimineţii un pacient în vârstă de 80 de ani venit conducând maşina personală până în uşa unităţii prezentând fenomene de insuficiență respiratorie severă secundare unei reacţii alergice severe cu edem lingual şi glotic important.

A fost preluat, evaluat, tratat și intubat şi ventilat mecanic în departamentul de urgenţă.

În cursul zilei de ieri a muncit în curtea personală curăţând nişte butoaie în care urma să pună vin existând posibilitatea unei reacţii alergice la produse de curățenie”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, potrivit sursei citate.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Zelenski, la sesiunea plenară a Summitului viitorului: Îi invit pe toţi liderii să continue să sprijine eforturile noastre comune pentru un viitor drept şi paşnic! Putin a furat deja multe, dar nu va reuşi niciodată să fure viitorul lumii

Premieră mondială! Oamenii de știință au descoperit un nou tip de celule: ‘Acest lucru ar putea schimba regulile jocului pentru pacienţii cu răni cronice’