Odobescu – întrevedere cu viceprim-ministrul muntenegrean pentru afaceri externe; a subliniat sprijnul României pentru aderarea la UE a Muntenegrului

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a avut, joi, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru afaceri externe şi europene din Muntenegru, Filip Ivanovic, aflat în vizită la Bucureşti, context în care a subliniat că România va continua să sprijine procesul de aderare la Uniunea Europeană a Muntenegrului.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, cei doi demnitari au salutat dinamica deosebită a dialogului politico-diplomatic din acest an şi au reafirmat angajamentul pentru consolidarea şi extinderea relaţiilor bilaterale, cu accent pe componenta economică. A fost reliefată şi continuarea unei coordonări strânse la nivel european şi internaţional.

„Ministrul Luminiţa Odobescu a subliniat că România va continua să sprijine procesul de aderare la Uniunea Europeană a Muntenegrului, salutând progresele importante realizate de autorităţile de la Podgoriţa, cu precădere în ultimul an, în ceea ce priveşte implementarea agendei de reforme pe calea integrării europene. A încurajat menţinerea ritmului susţinut de eforturi şi motivaţie pentru avansarea în procesul de negocieri cu UE”, se arată în comunicat.

Oficialul român a asigurat că România va continua să fie un susţinător ferm al parcursului european atât al partenerilor din Balcanii de Vest, cât şi al ţărilor candidate din Vecinătatea estică.

Totodată, ministrul român s-a referit la importanţa strategică a Balcanilor de Vest la nivel UE şi NATO, punctând rolul acestei regiuni pentru întărirea securităţii, stabilităţii şi prosperităţii continentului european.

„Agenda discuţiilor a inclus şi provocările curente generate de războiul de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi susţinerea acordată Republicii Moldova în parcursul său european şi pentru consolidarea rezilienţei în faţa ingerinţelor Federaţiei Ruse”, conform comunicatului. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Record de invincibilitate pentru Manchester City în Liga Campionilor

Nicolae Ciucă: Giurgiu merită să resimtă reverberaţia celui mai puternic pol economic din România