Ofiţeri de poliţie, cercetaţi pentru corupţie şi divulgare de informaţii nepublice/ Unul dintre ei l-ar fi şantajat pe directorul unui grup farmaceutic pentru promovarea unei rude într-o funcţie de conducere bine plătită, în cadrul grupului

#image_title

Doi ofiţeri de poliţie sunt cercetaţi pentru şantaj şi divulgare de informaţii nepublice, unul dintre aceştia, ofiţer la Operaţiuni Speciale în cadrul IPJ Argeş fiind reţinut şi urmând să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Potrivit anchetatorilor, acesta este acuzat că l-ar fi şantajat pe directorul general al unui grup farmaceutic pentru a obţine promovarea unei rude într-o funcţie de conducere foarte bine plătită, în cadrul grupului. Ambii ofiţeri l-ar fi şantajat pe acelaşi director cu un pretins dosar penal cerând în schimb 120.000 de euro, două telefoane mobile de ultimă generaţie şi un autovehicul.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie, ofiţeri de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş, al DGA, la delegarea şi sub coordonarea procurorilor DNA Piteşti, fac cercetări într-o cauză penală în care au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu 2 iulie, a unui ofiţer de poliţie din cadrul unei structuri specializate de intervenţii operative, pentru şantaj în formă continuată, (3 acte materiale), folosirea, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.

Totodată, este urmărit penal Bogdan Robert Pascu, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Argeş, pentru şantaj în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2022 – aprilie 2024, ofiţerul de la Operaţiuni Speciale ar fi constrâns un director general din cadrul unui grup farmaceutic, folosindu-se de funcţia deţinută şi de informaţii la care a avut acces, cu scopul de a obţine promovarea unei persoane din familia sa într-o funcţie de conducere cu remuneraţie sporită, în cadrul grupului farmaceutic.

De asemenea, în perioada 2020 – 2023, acelaşi ofiţer ar fi exercitat presiuni şi asupra unei alte persoane din conducerea aceluiaşi grup, pentru obţinerea unor produse şi bunuri din depozitele companiei, precizează DGA.

Sursa citată menţionează că, în perioada ianuarie – mai 2022, cei doi ofiţeri l-ar fi constrâns pe acelaşi director general, invocând un pretins dosar penal despre presupuse fapte de corupţie care i-ar viza pe el şi pe alţi angajaţi ai grupului farmaceutic, pentru a obţine 120.000 de euro, două telefoane mobile de ultimă generaţie şi un autovehicul  marca BMW. Ofiţerii l-au constrâns pe directorul general să le dea bunurile respective în contextul în care consecinteşe presupusului dosar penal ar fi fost „importante”, atât asupra carierei persoanei vătămate, cât şi a asupra imaginii şi activităţii grupului farmaceutic.

Ofiţerul reţinut este Iancu Costinel, adjunct al Biroului de Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie

Conform unor surse citate de , printre persoanele vătămate se numără Mihai Dragoş, directorul general al companiei Fildas Trading Piteşti, care patronează/include şi Farmaciile Catena, unul dintre importanţii oameni de afaceri din ţară.

DGA mai informează că, de asemenea, în martie 2023, ofiţerul reţinut ar fi divulgat aceleiaşi persoane date şi informaţii nedestinate publicităţii, la care a avut acces în exercitarea atribuţiilor de serviciu, referitoare la măsuri de supraveghere tehnică dispuse într-un dosar penal care privea alte persoane din domeniul farmaceutic. Scopul urmărit ar fi fost obţinerea de foloase necuvenite pentru o persoană apropiată, constând în prelungirea contractului de muncă, un program de lucru avantajos şi relocarea într-un sediu mai accesibil.

În perioada 2023 – 2024, acelaşi ofiţer ar fi continuat să transmită directorului general al companiei informaţii din trei dosare penale în care erau investigate posibile fapte de corupţie şi de serviciu, pentru a-şi reafirma influenţa şi autoritatea legată de funcţia deţinută.

La data de 03 iulie 2025, ofiţerul de la structura specială din Poliţia Argeş a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază şi de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Modificări radicale la sănătate – Nu mai sunt asiguraţi soţ/soţie/părinţi fără venituri, persoane cu indemnizaţie creştere copil, personal monahal, şomaj sau bolnavii, alţii decât cei cu afecţiuni oncologice

Partidul lui Le Pen este suspectat de noi nereguli financiare cu banii Parlamentului European