OMS declanşează cel mai înalt nivel de alertă sanitară la nivel internaţional împotriva unei creşteri a cazurilor de mpox în Africa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declanşat miercuri cel mai înalt nivel de alertă sanitară la nivel internaţional împotriva unei creşteri a cazurilor de mpox în Africa, relatează AFP.

”Astăzi (miercuri), Comitetul de urgenţe s-a reunit şi m-a infomat că, după părerea sa, situaţia constituie o urgenţă de sănătate publică de amploare internţaională. Am acceptat acest aviz”, a anunţat într-o conferinţă de prsă directorul general al OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Este o situaţie care ar trebui săne îngrijoreze pe toţi”, a subliniat el.

Această boală – cunoscută în trecut sub numele de variola maimuţei – a fost înregistrată în 16 ţări africane începând din ianuarie 2022, iar în 2024 numărul cazurilor a crescut cu 160% faţă de anul precedent.

Ciclism: Lukáš Kubiš a câştigat prima etapă a Turului României

Teleorman: Copil de doi ani, căzut într-un puţ de irigare cu un diametru de circa 30 de centimetri, salvat de pompieri/ Băieţelul a fost dus la spital pentru investigaţii medicale – FOTO