Omul care știe legăturile lui Călin Georgescu cu Kremlinul. Ce spune expertul în cybersecurity din Austria. ‘Se află şi pe lista sancţiunilor UE’

Întrebat într-un interviu realizat de Antena 3 CNN ce dovezi a descoperit care demonstrează legătura dintre Călin Georgescu şi Elena Vladimirovna Shmeleva, managerul de campanie a lui Vladimir Putin, Cornelius Granig a răspuns:

„Ştim că domnul Georgescu are un prieten, un partener cu care lucrează de mult timp, domnul Roland Schatz. Iar Ronald Schatz este directorul general al unei companii din Viena: Media Tenor GmbH. Iar această companie există din anul 2015. Este o companie mică, cu un singur angajat. Are un bilanţ redus, iar proprietarul companiei se află în Elveţia. Această firmă din Elveţia a avut în trecut o companie-soră în Moscova, una denumită tot Media Tenor.

Directorul general al acestei companii din Moscova era Elena Shmeleva. Deci, aceasta a fost închisă în 2013, putem afirma cu certitudine că există dovezi că anturajul domnului Georgescu este conectat la anturajul domnului Putin, deoarece doamna Shmeleva lucrează în prezent cu domnul Putin şi apare public alături de acesta. Din acest motiv, ea se află şi pe lista sancţiunilor UE”.

Întrebat dacă Georgescu a colaborat în trecut cu această companie şi, de asemenea, cu domnul Roland Schatz, exeprtul a răspuns:

„Domnul Georgescu a fost prezentat în anul 2016 ca secretar executiv al Institutului Global pentru Sustenabilitate al ONU. Şi acest institut are un birou de reprezentare în acelaşi apartament ca şi compania Media Tenor din Viena. Şi cred că fondatorul acestui institut este domnul Schatz. Aşadar, în acest fel, ei sunt oarecum conectaţi.

Nu avem nicio declaraţie de presă, nicio declaraţie de presă recentă pe care să o fi făcut împreună la Viena, dar, ştiţi, domnul Georgescu a locuit aproape 10 ani în Austria şi poate că în această perioadă au lucrat împreună, având în vedere că domnul Schatz are şi el un birou la Viena”, a declarat preşedintele Media and Journalism Taskforce, în exclusivitate, la Antena 3 CNN.

„Despre Roland Schatz nu ştim prea multe. El este cetăţean german, are companii şi organizaţii în Elveţia şi, de asemenea, în Austria şi, aşa cum am spus mai devreme, holdingul său elveţian avea şi o companie în Rusia.

Domnul Schatz lucrează în domeniul mass-media, companiile sale analizează articole din mass-media, în special cu Media Tenor International, iar Media Tenor GmbH pare să activeze în domeniul analizei mass-media. Şi cred că este nevoie de o analiză mai aprofundată a activităţilor reale şi a activităţilor care sunt, apoi, legate de Rusia.

Pentru că ceea ce vedem este că, în trecut, au existat activităţi la Moscova, cum au evoluat după 2013 şi cum au evoluat ulterior, poate, în România. Acesta este un subiect care necesită o analiză mai aprofundată”, a mai dezvăluit Cornelius Granig.

Expertul a fost chestionat dacă a trimis un document din Austria de pe Registrul Firmelor cu firma Media Tenor GmbH și ce demonstrează acest document.

„Acest document arată doar istoricul Media Tenor GmbH în Austria. Arată că domnul Schatz este directorul general al companiei şi că proprietarul companiei este exclusiv o agenţie de valori mobiliare elveţiană numită Innovatio Verlags AG. Şi această agenţie elveţiană a fost în trecut proprietara companiei Media Tenor LLC din Rusia”, a precizat expertul în cybersecurity.

„Aşadar, Innovatio… trebuie să mă uit în documentele mele pentru a fi precis, deoarece este important. Deci, Innovatia Verlargs AG este proprietarul, în proporţie de 100%, al firmei Media Tenor din Viena. În trecut, această companie elveţiană, Innovatio Verlags AG, avea un alt nume. Se numea Innovatia Editions SA.

Şi, sub acest nume, această companie era proprietara unei companii lichidate din Moscova, numită Media Tenor. Iar directorul general al acestei companii din Moscova era Elena Shmeleva”, a mai mărturisit preşedintele Media and Journalism Taskforce.

Întrebat dacă crede că Schatz colaborează în continuare cu Shmeleva, expertul a spus că este sigur că lucrează împreună de mulţi ani.

„Compania rusă a fost înfiinţată în 2005 şi, lichidată, în 2013. Sunt sigur că se cunosc foarte bine şi că ei colaborează până astăzi, în prezent, deoarece doamna Schemelova nu a dispărut din peisaj, iar domnul Schatz încă lucrează la compania Innovatio, aşa cum se ştie acum. Şi, astfel de parteneriate de afaceri şi colaborări există, cu siguranţă, până în prezent. Sunt absolut sigur de acest lucru”, a spus Cornelius Granig.

OPINIE – ‘Rețeta’ africană în alegerile din România? Fenomenul care ia amploare pe unele rețele de socializare

Transportul agabaritic pentru Termocentrala Mintia traversează România: Autoritățile avertizează șoferii