ONU anunță că niciun ajutor alimentar nu a intrat în Gaza în luna octombrie

Agenția pentru alimente a Organizației Națiunilor Unite a anunțat sâmbătă că niciun ajutor alimentar nu a intrat în nordul Gazei de la 1 octombrie, scrie The Guardian.

Programul Alimentar Mondial susține că principalul punct de trecere a frontierei în zona devastată de război a fost închis de aproximativ două săptămâni, avertizând că operațiunea terestră continuă a Israelului are un impact dezastruos asupra securității alimentare pentru mii de familii palestiniene, scrie mediafax.ro.

„Nordul este practic izolat și nu putem opera acolo”, a declarat Antoine Renard, directorul de țară al programului pentru teritoriile palestiniene, citat de AP.

Potrivit Agenției ONU pentru refugiați palestinieni, UNRWA, se crede că până la 400 000 de persoane sunt blocate de ultima ofensivă a Israelului în Gaza.

Îngrijorările cu privire la o criză alimentară au crescut în Gaza la aproximativ o lună după ce investigatorul independent al ONU privind dreptul la hrană a acuzat Israelul de desfășurarea unei „campanii de înfometare” împotriva palestinienilor.

Israelul a negat astfel de acuzații și a insistat că a permis intrarea în Gaza a alimentelor și a altor ajutoare în cantități semnificative.

Scandalul Nordis, prin ochii avocaților – Ce opțiuni mai au cei care și-au pierdut banii în astfel de țepe imobiliare

Liga Naţiunilor: Kosovo s-a impus la Kaunas, 2-1 cu Lituania, în grupa din care face parte şi România