Pagerele şi staţiile portabile au fost piratate înainte de a intra în Liban: misiunea libaneză cere Consiliului ONU să condamne atacul atribuit Israelului

„Ancheta preliminară arată că dispozitivele vizate au fost piratate în mod profesional (…) înainte de a ajunge în Liban şi explozia lor a fost cauzată de trimiterea de e-mailuri către dispozitive”, potrivit textului trimis Consiliului de Securitate în ajunul unei reuniuni pe această temă.

Exploziile dispozitivelor folosite de membrii Hezbollah au făcut marţi şi miercuri 37 de morţi şi aproape 3.000 de răniţi, exacerbând temerile legate de un război la scară largă în Orientul Mijlociu.

content-image

Israelul nu a comentat acest atac, care a avut loc imediat după ce a anunţat că îşi extinde obiectivele de război din Fâşia Gaza împotriva Hamasului palestinian până la frontiera cu Libanul, pentru a permite întoarcerea acasă a locuitorilor din nordul ţării, strămutaţi de ciocnirile transfrontaliere, aproape zilnice din octombrie dintre Hezbollah şi armata israeliană.

În scrisoarea adresată Consiliului de Securitate, misiunea libaneză numeşte atacul atribuit Israelului drept „fară precedent în brutalitatea sa” şi subminează eforturile diplomatice de a pune capăt luptelor din Fâşia Gaza şi sudul Libanului.

Textul solicită Consiliului de Securitate al ONU să condamne acest atac.

La solicitarea Algeriei, vineri este prevăzută o reuniune de urgenţă a Consiliului, în prezenţa ministrului libanez de externe, Abdallah Bou Habib, au declarat pentru AFP surse diplomatice.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Studiu îngrijorător: mai mult de jumătate dintre copiii români au probleme dentare

Moment important pentru industria feroviară – Compania Electroputere VFU Pașcani testează primul vagon modernizat prin fonduri PNRR