Papa a numit un episcop ucrainean în Colegiul Cardinalilor

Papa Francisc a anunțat numirea episcopului Mykola Bychok, șeful Bisericii Greco-Catolice din Australia, în Colegiul Cardinalilor.

Decizia crește numărul membrilor Colegiului la 142, depășind limita obișnuită de 120.

Principalul rol al Colegiului Cardinalilor este de a alege noul papă în cadrul conclavului.

Episcopul Bychok, în vârstă de 44 de ani, originar din Ucraina, va fi unul dintre cei mai tineri membri și singurul cardinal din țara sa. Prin numirea sa, acesta va avea ocazia să exercite o influență semnificativă în Colegiu timp de mai multe decenii.

Alături de Bychok, papa a mai numit 20 de noi membri, majoritatea din America de Sud, continentul natal al pontifului, iar ceremonia de inaugurare va avea loc pe 8 decembrie. Cardinalii desemnați provin din diverse regiuni, inclusiv Asia și Africa, continuând linia lui Papa Francisc de a reprezenta periferiile Bisericii.

Deși liderul Bisericii Greco-Catolice din Ucraina nu a fost nominalizat, decizia este văzută ca un mesaj politic subtil în contextul războiului din Ucraina, unde greco-catolicismul este al doilea cel mai mare cult creștin, cu mai puțin de o zecime din populație ca adepți.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Liderul suprem al Iranului exultă la un an de la atacurile din Israel: Au adus Israelul înapoi cu 70 de ani

Nicolae Ciucă, despre excluderea lui Şoşoacă: Prin această decizie există o anumită bucurie în tabăra PSD pentru că întrevăd premisele ca în turul doi să intre liderul PSD cu liderul AUR; iacătă ce formulă nouă de guvernare, PSD-AUR