“Din 21 iulie până pe 6 septembrie 2025, Parcul Regal Săvârşin este închis publicului, pentru efectuarea unor lucrări datorate furtunilor şi ploilor recente. Parcul se va redeschide pentru public în lunile septembrie şi octombrie 2025, sâmbăta şi duminica. Satul Regal, Casa Ceaiului, Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai şi Magazinul de Suveniruri pot fi vizitate în lunile iulie, august, septembrie şi octombrie în fiecare săptămână, sâmbăta şi duminica, între ora 10:00 şi 18:00”, se arată în anunţ.
Reprezentanţii Primăriei Săvârşin au precizat, la solicitarea AGERPRES, că furtunile recente au provocat ruperea unor arbori de pe drumuri şi din parcuri de pe raza comunei, fără a fi semnalate pagube majore.
De câţiva ani, Domeniul Regal Săvârşin este deschis publicului în perioada mai – octombrie în weekend, iar vizitarea parcului se face în prezenţa unui ghid. Grupurile organizate pot vizita domeniul şi în restul lunilor anului, precum şi în alte zile ale săptămânii, însă doar în baza programărilor.
Casa Ceaiului, o clădire din secolul al XIX-lea aflată la intrarea pe Domeniul Regal Săvârşin, este una dintre atracţiile complexului, fiind restaurată în ultimii ani. Imobilul este cel mai mare din ansamblul numit Satul Regal, având 300 de metri pătraţi, iar aici vizitatorii pot servi cafea, ceai, răcoritoare, gustări şi prăjituri. Clădirea este, totodată, un spaţiu cultural şi educaţional, găzduind expoziţii, lecţii deschise, reuniuni şi evenimente publice.
Satul Regal este format din Muzeul Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, aflat în aceeaşi clădire în care au fost în anii 1940 Spălătoria şi Călcătoria, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (rămasă aceeaşi cu cea din anii 1940), Casa Tehnică şi Magazinul de Suveniruri.
Domeniul Regal Săvârşin are în parc şi o grădină ascunsă, un pavilion, un lac cu o insulă, un teren de tenis din 1945, o grădină de trandafiri şi bolta de glicine.
Cel mai important imobil al domeniului este castelul construit în perioada 1650-1680. Castelul a intrat în proprietatea Regelui Mihai în 1943, prin cumpărare, dar a fost confiscat de regimul comunist în 1948, revenind în proprietatea Casei Regale în 2001. Lucrările de restaurare a castelului, începute în 2007, au fost încheiate în 2015, investiţiile fiind făcute de Familia Regală.