Partidele antimaghiare din România devin tot mai puternice – presa maghiara

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, afirmă că creşterea forţelor antimaghiare trebuie luată foarte în serios. După cum a afirmat, dacă privim situaţia datelor din sondaje, George Simion şi Diana Şoşoacă, luaţi împreună, se bucură de un sprijin considerabil.

„Este vorba despre aceeaşi tabără. Evident că niciuna dintre acestea nu va câştiga alegerile prezidenţiale, dar în Parlament vor exista două grupuri faţă de unul singur de până acum, având 10%” – a avertizat liderul UDMR într-un video-interviu acordat portalului Maszol.

După cum a afirmat, va fi greu şi să te şi gândeşti la intensitatea vocilor antimaghiare, dacă în locul celor 10% de acum aceste formaţiuni vor apărea de două ori pe atât în legislativul de la Bucureşti. În aprecierea sa, în cazul în care unul dintre cele două partide guvernamentale existente la acest moment – social-democraţii, respectiv naţional-liberalii – nu va face parte din opoziţie după votul de la sfârşitul anului, forţele antimaghiare, extremiste, reprezentanţii AUR şi SOS România, vor alcătui alternativa puterii la viitoarele alegeri din 2028.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Fotbal american: Fostul fundaş de la Minnesota Vikings, Tommy Kramer, suferă de demenţă

Un bărbat lovit de o mașină pe DN 14, în Sibiu, a murit