Pep Guardiola spune că va lua o decizie „cât mai curând posibil”, în privinţa prelungirii contractului cu Manchester City. Spaniolul, afectat de plecarea directorului sportiv Txiki Begiristain

„Voi lua o decizie cât mai curând posibil”, a promis, vineri, Pep Guardiola, legat de prelungirea contractului cu Manchester City.

„Nu voi amâna acţiunea dacă voi simţi că este o problemă pentru club”, a adăugat el, înainte de o deplasare la Wolverhampton în Premier League.

Plecarea iminentă din funcţia de director sportiv a lui Txiki Begiristain, de care este foarte apropiat, va fi în mod inevitabil un factor de reflecţie. Guardiola a primit foarte rău vestea, după ce prietenul şi fostul său coechipier i-a oferit primul său post de antrenor la Barcelona, înainte de a-l convinge să i se alăture în Premier League câţiva ani mai târziu. Alături de Txiki Begiristain, Pep Guardiola a dus Manchester City în culmea gloriei, cu şase din cele zece titluri ale clubului în Premier League, inclusiv ultimele patru la rând (2018, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024), şi prima Ligă a Campionilor a clubului în 2023.

„O parte din mine pleacă. Este un prieten care pleacă, arhitectul uneia dintre cele mai bune echipe din istoria Barcelonei. Un prieten de-al meu şi cu mine am ştiut de mult timp că decizia a fost luată, din motive familiale şi personale. Ştiu cât de recunoscător este pentru experienţa pe care a avut-o aici. Îmi va lipsi pentru încrederea sa, mai ales în momentele grele, pentru că mi-a permis să fiu incredibil de echilibrat în munca mea. Când lucrurile nu mergeau bine şi voiam să distrug totul, el îmi spunea mereu să mă calmez. M-a ajutat foarte mult în Barcelona şi aici”, a afirmat Guardiola.

Portughezul Hugo Viana, care vine de la Sporting Lisabona, îl va înlocui pe Txiki Begiristain cu normă întreagă anul viitor, după ce va asigura o tranziţie fără probleme. „Cred că clubul este atât de solid, incredibil de bine structurat şi aşa trebuie să fie”, a recunoscut Guardiola. „Toate familiile trebuie să meargă mai departe şi clubul va merge mai departe”.

Conştient că, la un moment dat, va trebui să plece, Pep Guardiola s-a oferit să ajute clubul să numească un succesor în cazul în care Manchester City va cere acest lucru. „Dacă mă întreabă (cine ar trebui să fie următorul antrenor), îmi voi da cu părerea, dar asta nu e treaba mea”, a spus Guardiola. „Decizia aparţine clubului. Aş spune că noul director sportiv trebuie să aleagă din momentul în care eu nu voi mai fi aici”.

Potrivit Sky Sport, antrenorul echipei Sporting, Ruben Amorim, se numără printre candidaţii luaţi deja în considerare de Manchester City pentru a-l înlocui pe Pep Guardiola în cazul plecării tehnicianului catalan.

Comitetul de acţiune politică finanţat de Elon Musk pentru candidatura lui Donald Trump întâmpină dificultăţi în unele state-cheie în a atinge obiectivele de campanie

Baschet feminin: Minnesota Lynx a restabilit egalitatea în finala WNBA cu New York Liberty