Percheziţii ale Parchetului European la Aeroportul Sibiu şi la CJ Sibiu, dar şi în Bucureşti şi în Braşov în cadrul unei investigaţii privind un proiect finanţat din fonduri europene în valoare de 54 de milioane de euro pentru modernizarea aeroportului

#image_title

Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi coordonează marţi 24 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Braşov şi Sibiu, inclusiv la sediile a şase companii, precum şi la locuinţele unor persoane, în cadrul unei investigaţii privind un proiect finanţat din fonduri europene în valoare de 54 de milioane de euro, pentru modernizarea Aeroportului din Sibiu.

Într-o anchetă condusă de Parchetul European (EPPO), biroul din Cluj-Napoca,  au loc marţi  mai multe percheziţii la Aeroportul Internaţional Sibiu şi la Consiliul Judeţean Sibiu, în cadrul unei investigaţii privind o presupusă fraudă legată de un proiect finanţat din fonduri europene în valoare de 54 de milioane de euro pentru modernizarea aeroportului, anunţă Parchetul European.

În total, sunt desfăşurate 24 de percheziţii în Bucureşti, judeţele Braşov şi Sibiu, inclusiv la sediile a şase companii, precum şi la locuinţele unor persoane vizate în această anchetă.

Percheziţiile sunt legate de un proiect de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, cu o contribuţie a UE de 54,5 milioane de euro (272.493.421,67 lei) – reprezentând 85% din costul total.

EPPO are în vedere posibile nereguli în procedura de achiziţie publică şi un posibil conflict de interese. Pe baza constatărilor preliminare, în timpul elaborării studiului de fezabilitate au fost stabilite condiţii foarte specifice, care ar fi putut limita capacitatea altor operatori economici de a depune oferte. Acest lucru a dus la atribuirea contractului unui singur ofertant, care este de asemenea suspectat că ar fi făcut declaraţii inexacte cu privire la capacitatea sa de a îndeplini cerinţele stabilite.

Ancheta este în desfăşurare pentru a clarifica faptele şi a stabili dacă au fost comise infracţiuni.

Percheziţiile în curs mobilizează zeci de poliţişti din Structura de Sprijin EPPO din România – Biroul Cluj-Napoca, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba şi Braşov, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Jandarmeria Română.

 

Scandal la Wimbledon: Iulia Putințeva a refuzat să continue meciul din cauza unui spectator

Scandal în Elveţia legat de achiziţionarea de avioane F-35: Statele Unite solicită Bernei 1,3 miliarde de dolari suplimentari. Parlamentul elveţian deschide o anchetă