Poliţiştii fac, miercuri, opt percheziţii la locuinţele unor persoane şi punctele de lucru ale unor firme din Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar care vizează comercializarea de produse contrafăcute – îmbrăcăminte, încălţăminte, parfumuri şi ceasuri purtând însemnele unor mărci consacrate. Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 4,8 milioane de lei.
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare, miercuri, 8 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane şi sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăţi comerciale, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, spălarea banilor şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor.
”Din materialul probator administrat până în prezent a reieşit că, în perioada 19 ianuarie 2018 – 7 mai 2020, ar fi fost puse în circulaţie, prin vânzarea online, sub denumirile a diferiţi expeditori, articole de îmbrăcăminte şi accesorii vestimentare, încălţăminte, parfumuri şi ceasuri, produse contrafăcute, purtând însemnele unor mărci consacrate în aceste categorii de produse, în valoare totală de 4.872.129,98 de lei (21.285 de colete), care ar fi fost expediate prin intermediul unei societăţi de curierat. Banii obţinuţi din vânzarea produselor contrafăcute ar fi fost introduşi în circuitul civil, în acest fel dându-se o aparenţă de legalitate”, a anunţat Poliţa Română.
Pentru continuarea cercetărilor, vor fi puse în executare 4 mandate de aducere, iar persoanele găsite vor fi duse la sediul Poliţiei Române, pentru audieri.
Cercetările vor fi continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, criminalişti ai Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi luptători ai Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.