Percheziții la ștabii ITP-urilor: Pentru trei din patru mașini se făcea totul ‘la negru’

Polițiștii au ‘mirosit’ o stație ITP care a încasat bani de la peste 20.000 de persoane, dar fără a emite factură, prejudiciind astfel bugetul de stat.

 

Mai multe percheziţii au avut loc marţi dimineaţa, una la o staţie ITP, anchetatorii descoperind că au fost efectuate peste 20.000 de prestări servicii fără documente fiscale, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Potrivit sursei citate, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, au fost efectuate percheziţii domiciliare la trei locaţii situate pe raza judeţului Satu Mare, dintre care două sunt sedii/puncte de lucru ale unor persoane juridice, în cadrul unui dosar penal ce vizează evaziune fiscală.

„Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, în perioada 01.01.2021-31.12.2023 o societate comercială a efectuat un număr de 28.094 de prestări servicii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP auto), emiţând doar pentru 7.669 dintre acestea documente fiscale, fără a înregistra astfel în totalitate operaţiunile şi veniturile obţinute, cu scopul sustragerii de la plată de obligaţii către bugetul de stat, cauzând un prejudiciu statului român. Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate, în condiţiile legii, mai multe bunuri şi înscrisuri despre care există suspiciunea că au legătură cu comiterea infracţiunilor pentru care se efectuează cercetări în cauză”, precizează sursa citată de Agerpres.

Prejudiciul urmează să fie stabilit de către organele de cercetare penală după administrarea întregului probatoriu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Se complică situația în Asia: China a început o mega operațiune lângă Taiwan. Totul se face cu muniție reală

Fostul fundaş Leonardo Bonucci, cooptat în staful naţionalei U20 al Italiei