Pericolul de pe rafturile magazinelor: Clienții cumpără constant un produs etichetat greșit

Conform unui studiu recent, o parte semnificativă din fructele de mare vândute la nivel global sunt etichetate greșit, ceea ce poate duce la consumul involuntar de specii pe cale de dispariție.

Cercetările făcute în Calgary între 2014 și 2020 au scos la iveală că una din cinci mostre de pește sau fructe de mare, inclusiv creveți și caracatiță, nu era etichetată corect. Etichetele înșelătoare pot ascunde specii vulnerabile, creând dificultăți în alegerile etice ale consumatorilor.

Studiul a descoperit că 100% din produsele etichetate erau de fapt specii mai ieftine. Alte cazuri se referă la produse alimentare din somon etichetate greșit ca păstrăv curcubeu și cod Pacific înlocuite cu cod Atlantic, o specie vulnerabilă.

Etichetarea greșită are implicații în ceea ce privește conservarea speciilor marine și asupra sănătății publice, iar specialiștii le recomandă consumatorilor să achiziționeze produse cu specificații clare și să sprijine măsurile legale.

Mesajul tăios al șefului ONU pentru Vladimir Putin: fraza insistentă care a dominat întâlnirea dintre cei doi

Copaci scoşi din rădăcini, linii electrice rupte, după ce ciclonul Dana a lovit coasta de est a Indiei